Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Wozniacki är vidare i Wimbledon.

Hes Wozniacki vidare efter två raka set

Caroline Wozniacki behövde bara 59 minuter på sig för att avancera till andra omgången i Wimbledon. Vilket kanske var tur. Danskan var rejält hes när hon kom till spel mot amerikanskan Varvara Lepchenko.

Wozniacki som är ett stort fotbollsfan laddade upp inför Wimbledon med att följa Danmark mot Kroatien i VM.

- Jag förlorade rösten i går kväll av allt skrikande och all spänning. Det var definitivt en tuff förlust men de gjorde sitt bästa, sade Wozniacki.

Den andraseedade danskan tog sig lätt till andra omgången i Wimbledon. 6–0, 6–3 blev segersiffrorna mot Lepchenko.

- Jag hoppas att jag ska kunna spela bättre längre in i turneringen. Jag älskar att spela på gräs, det är mitt favoritunderlag, och jag hoppas att jag ska hitta formen, sade Caroline.

Federer enkelt vidare

Toppseedande schweizaren Roger Federer vann som väntat sin öppningsmatch.

Den åttafaldiga Wimbledonmästaren hade inga problem att vinna mot serben Dusan Lajovic i tre raka set (6–1, 6–3, 6–4).

Federer, som slog Marin Cilic i förra årets final, spelar grästurneringen för 20:e året i rad.

Cilic tog sig precis som Federer vidare till den andra omgången efter seger mot japanen Yoshihito Nishioka i tre raka set (6–1, 6–4, 6–4).

Federers landsman Stan Wawrinka är tillbaka efter dubbla knäoperationer under 2017. Den nu oseedade schweizaren, han har fallit till 225:e plats på världsrankningen, vann en meriterande seger i den första omgången då han besegrade den sjätteseedade bulgaren Grigor Dimitrov med 3–1 i set (1–6, 7–6, 7–6, 6–4).

- Det är en skön känsla att vinna så här på centercourten. Jag rörde mig bra och det känns bra, sade Wawrinka.

Williams vann

Serena Williams som är tillbaka efter mammaledighet vann sin öppningsmatch. 7–5, 6–3 blev segersiffrorna mot Arantxa Rus från Nederländerna.

- Det är en skön känsla att vara tillbaka. Det är ett par år sedan jag spelade på gräs, så det är svårt att hitta rytmen, sade Serena Williams.