Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Under matchen mellan Sävehof och Skövde fångade fotografen Tommy Toll en minst sagt underlig bild. Bild: Tommy Holl
Under matchen mellan Sävehof och Skövde fångade fotografen Tommy Toll en minst sagt underlig bild. Bild: Tommy Holl

"Herregud det är ju en lös hand"

När fotografen Tommy Holl gick igenom sina bilder från matchen mellan Sävehof och Skövde upptäckte han att en av dem var minst sagt spektakulär.
– Det ser ju jätte-spökigt ut, säger han om fotot som nu sprids på nätet.

I de klassiska amerikanska filmerna om The Addams Family syns en avkapad men levande manshand som går under namnet ”Thing”. Men det var i fiktionens värld – under måndagen fick publiken i Partille arena uppleva något liknande, fast på riktigt.

I alla fall om man satt i exakt rätt vinkel vid exakt rätt tidpunkt. Något som den rutinerade fotografen Tommy Holl uppenbarligen gjorde.

– Är den inte fräck? Jag satt ju där och försökte hitta någon bra bild, och jag hade precis pratat med någon om att man inte får slå motståndarna i ansiktet. Och i nästa ögonblick så kommer den där handen bara rätt upp. Jag begriper knappt själv hur det gick till.

"Han hade ju gömt sig, hela han"

Tommy Holl var snabb med avtryckarfingret och lyckades fånga den märkliga sekvensen. Men han insåg inte direkt vad det var för bild han tagit.

– Jag tittade lite snabbt på bilden i kameran, men tänkte inte så mycket mer på det. Sedan när jag kom hem och tittade på bilden i datorn så såg jag, ”herregud det är ju en lös hand”. Det ser ju jätte-spökigt ut, säger Holl och skrattar.

Den som får smällen i ansiktet är Sävehofs Gzim Salihi – som noterat den speciella bilden.

– Jag såg den igår på twitter faktiskt. En väldigt, väldigt bra bild. Rolig! Jag kommer knappt ihåg situationen, men det var mot (Richard) Hanisch, tror jag.

Var det en ful smäll?

– Nej, sånt händer ju och det var inte meningen från hans håll. Han sa förlåt och det gjorde inte särskilt ont, säger Salihi.

Efter viss möda lyckades fotografen Tommy Holl komma fram till att ”spökhanden” mycket riktigt tillhör Skövdes Richard Hanisch.

– Han hade ju gömt sig, hela han. Men han blev utvisad för den situationen, och där kan man verkligen snacka om att ha fingrarna i ansiktet på motståndaren, säger Holl.

Sävehof vann sedermera matchen och kvitterade därmed i semifinalserien mot Skövde.

LÄS MER: Sävehof kvitterade i semifinalserien

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.