Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Henrik Stenson efter Tiger Woods bilkrasch

Många var chockade när de fick höra om Tiger Woods bilkrasch under tisdagskvällen. Så även Henrik Stenson.
– Det finns inte mer än att han tillfrisknar och kan komma tillbaka på olika plan så fort som möjligt, säger den svenske stjärnan.

Det var under tisdagskvällen som idrottsvärlden nåddes av nyheten att Tiger Woods hade varit med om en bilolycka. I vad som tros vara hög fart ska han ha kraschat med sin bil på en olycksdrabbad väg i Los Angeles, Kalifornien.

Superstjärnan fördes till sjukhus med vad som rapporteras vara en krossad fotled och två benfrakturer.

– Mr Woods är lyckligt lottad som överlevde det här, eftersom det är en mycket olycksdrabbat vägsträcka. Vi har sett ett stort antal olyckor vid den här delen av vägen, sa polismannen Carlos Gonzalez som var först på platsen.

LÄS MER: Rapporterna om Woods efter olyckan: Krossad fotled och dubbla benfrakturer

På sociala medier och via andra kanaler hälsade flera av idrottens celebriteter till Tiger Woods och hoppades att han skulle bli bättre så fort som möjligt.

Världstrean i golf på herrsidan, tillika Woods nära vän, Justin Thomas var en av de som uttryckte sin oro för Woods.

– Jag mår illa. Det gör ont att se en av mina närmsta vänner hamnar i en olycka. Jag bara hoppas att han är okej. Jag är bara orolig för hans barn, sa Thomas med tårfyllda ögon till Golf Channel.

LÄS MER: Profilerna stöttar Tiger Woods efter våldsamma olyckan

Henrik Stenson och Tiger Woods: ”Otäckt”

Den svenske golfstjärnan Henrik Stenson, som bland annat vann Tiger Woods inbjudningstävling på Bahamas 2019, var även han bestört efter att han nåddes av rapporterna om att Woods att varit med om en olycka.

– Givetvis vet vi alla vid det här laget att Tiger varit med om en bilolycka i Kalifornien. Det är inga roliga nyheter. Jag såg det själv i går eftermiddag. Det är fortfarande väldigt tidigt i efterspelet och spekulationer är inte min starka sida. Så från min sida finns det inte mer än att han tillfrisknar och kan komma tillbaka på olika plan så fort som möjligt, säger Stenson.

Han fortsätter:

– Jag läste precis att han opererats för benbrott och fotleden. Det är givetvis otäckt. Bilen såg ordentligt tilltygad ut och sitter man i en sån bil så är det inte konstigt att ben och fötter får ordentligt med stryk. Jag hoppas att operationer och tillfrisknandet går bra. Mina tankar är med hans familj och honom själv och alla de bitarna. Mycket mer än så finns inte att säga för egen del.

På frågan om hur han tror Tigers skador kommer att påverka hans karriär svarar Stenson:

– Tiger gjorde sin femte ryggoperation precis och något som jag läste och hörde var att han bara puttade just nu med hjälp av en förlängd putter för att inte sätta tryck på ryggen. Så först måste vi veta om det här påverkat hans rygg eller inte. Det är jättesvårt att veta men ska man spela tävlingsgolf på högsta nivå måste man kunna fungera kroppsmässigt. Det är oerhört tidigt för att spekulera. Men han var skadad innan och hade en väg tillbaka där och det är klart att det här inte hjälper och drar ut det förloppet för att kunna komma tillbaka och tävla igen. Vi håller tummarna för att det är så minst dåligt som möjligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.