Henrik Lundqvist stoppar ett försök från Philadelphias Joel Farabee.
Henrik Lundqvist stoppar ett försök från Philadelphias Joel Farabee. Bild: Noah K. Murray

Henrik Lundqvist visar storform inför NHL-premiären

Lias Andersson gjorde Rangers enda spelmål, Henrik Lundqvist räddade 32 av 33 skott – och Mika Zibanejad avgjorde straffläggnignen. New York Rangers svenskar briljerade mot Philadelphia.

ANNONS
|

Med två ryssar flåsande i nacken (Igor Shestyorkin och Aleksandar Georgiev) har Henrik Lundqvist en "förstaspade" att försvara i New York Rangers mål kommande säsong. Alltså var inte tajmingen den sämsta när svenske veteranen stängde butiken så när som på ett mål i nattens möte med Philadelphia.

Travis Konecny var den enda Flyers-spelaren att överlista Lundqvist, som räddade resten av de 33 skotten han fick mot sig.

– Det känns som att den här matchen var perfekt för mig. Jag har jobbat med lite tekniska bitar och det kändes väldigt bra i dag. Det var kul att spela, och ett bra test, säger målvakten till det samlade medieuppbådet efter matchen.

ANNONS

"Känner mig bra förberedd"

Eftersom Frölunda-kompisen Lias Andersson nätade framåt – och en tredje svensk i form av Mika Zibanejad slog till i straffläggningen – räckte det hela vägen till en seger.

Matchen var Rangers näst sista under försäsongen. Nu återstår endast ett derby mot New York Islanders (natten mot söndag) – innan det är skarpt läge i NHL-premiären mot Winnipeg Jets (natten mot nästa fredag).

– Det känns väldigt bra tekniskt och fysiskt just nu. Jag känner mig väldigt bra förberedd för säsongen, säger Henrik Lundqvist.

ANNONS