Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ottawa-målvakten Craig Anderson räddar skottet från New York Rangers Mika Zibanejad.

"Henke" storspelade när Rangers vann

Henrik Lundqvist släppte bara en puck förbi sig i den tredje matchen mot Ottawa. Men efteråt ville målvaktshjälten själv framhäva svenske lagkompisen Mika Zibanejad. – Han betyder väldigt mycket för det här laget, säger Lundqvist.

Matchen i Madison Square Garden slutade 4–1, sedan New York Rangers gjort dubbla mål i de två inledande perioderna, och betydde att Rangers reducerade till 1–2 i matcher.

Zibanejad gjorde inget mål (fick en assist) men den före detta Ottawa-spelaren var ändå bäst på planen, enligt Rangers målvaktsstjärna.

- Han var stark med pucken och skapade väldigt mycket. Kul för honom, det måste vara speciellt att spela mot gamla lagkamrater i en sådan här serie. Men kul för oss också. Han betyder väldigt mycket för det här laget, säger Lundqvist.

Lindberg gjorde sitt första mål under slutspelet, med målet som kom i slutet av den andra perioden.

- Det var såklart skönt att få in en puck, men framförallt är jag glad över att vi spelar så bra och vinner. Det här var i praktiken en måste-match för oss, säger Lindberg till Aftonbladet.

"Nu är vi med i serien"

Även den andra matchen i kvartsfinalserien såg ut att gå Rangers väg, men den matchen förlorade Henrik Lundqvist och hans lagkamrater sedan Ottawa stått för en galen vändning med drygt fyra minuter kvar.

Då sågade Lundqvist sin egen insats. I den här, tredje matchen, gick det bättre och Lundqvist räddade 26 skott.

- Nu är vi med i serien och det är skönt, men vi får verkligen se till att vara redo nästa match. De blir säkerligen svårare, de kom inte så jättehårt i kväll men lär göra det då, säger han.

Kan avgöra

I Nashville gick hemmalaget fram till en 3–1-ledning i bäst av sju matcher efter 2–1 mot St Louis och kan avgöra matchserien natten till lördag.

- Förhoppningsvis gick musten ur dem nu, och vi ska verkligen försöka hoppa på dem direkt igen och avsluta så fort det går, säger Mattias Ekholm till Aftonbladet.

Nashville har aldrig varit i semifinal i Stanley Cup. Laget har imponerat i slutspelet och vunnit sju av åtta matcher.

- Det har sett väldigt bra och stabilt ut. I kväll spelade vi kanske inte vår bästa hockey, men det är väldigt starkt att vi ändå vinner en så här tajt och jämn match. Igen. Vi har i huvudsak vunnit stenhårda matcher och det vittnar om en särskild sorts styrka, säger Nashville-backen Ekholm.