Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOEL MARKLUND

"Henke" om uppoffringen inför hockey-VM

Henrik Lundqvist tackade till fansens stora glädje ja till hockey-VM. Men allt kommer till ett pris.
”Vad betyder mest, hockeyn eller familjen”, frågade dottern inför avfärd mot Slovakien.

Henrik Lundqvist har chansen att kröna en storslagen landslagskarriär med ett (troligen) sista VM-guld, vilket också skulle bli Tre kronors tredje raka titel.

Nu berättar 37-åringen om beslutet – och de som sällan tål ett "nej tack" får möjligen en tankeställare.

Att förklara för familjen att man tänker dra i väg flera veckor trots att klubblagssäsongen är över är nämligen inte det lättaste ... särskilt med en 6-årig dotter.

– Man försöker bara förklara vilken passion man har för hockeyn och sitt jobb, det är även under säsongen när man är borta mycket. Hon är sex år så det är svårt att förstå hur mycket det betyder för henne, samtidigt som familjen betyder väldigt mycket för mig, säger Henrik Lundqvist till Expressen.

"Vet inte heller hur många år till jag håller på"

Extra jobbigt blev det när dottern ställde allt på sin spets med en rak fråga:

– ”Vad betyder mest, hockeyn eller familjen” frågade hon och när jag svarade familjen så undrade hon ”men varför åker du då?”. Men de är ju kortsiktiga i alla fall, haha. Men man får ju otroligt mycket tid tillsammans under sommaren, man vet heller inte hur många år till jag håller på. Jag försöker bara göra det mesta av vad jag har kvar, säger Lundqvist till tidningen.

Sverige kommer (som vanligt nu för tiden) med en stark och NHL-betonad trupp till VM – och fler namn, såsom backstjärnan John Klingberg – kan bli klara närmaste dagarna.

Sverige inleder VM-spelet med premiär mot Tjeckien under fredagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.