Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: ADAM HUNGER

"Henke" om krisen i New York

New York Rangers går tungt. Efter en oväntat positiv NHL-höst har laget radat upp tio förluster på de 13 senaste matcherna.
– Vi har alltid jobbat hårt, men vi måste jobba smart också, säger Henrik Lundqvist.

Det var efter den senaste förlusten – mot Philadelphia på julafton – som förre Frölunda-keepern mötte medierna och talade ut om den tuffa perioden.

– Jag trodde verkligen vi skulle landa de poängen vi behövde. Jag tittade på tabellen i morse och luckan börjar bli stor. Vi måste börja vinna om vi vill vara med, sa 36-åringen till media efter match.

New York Rangers, som förlorat många bärande spelare sedan klubben bestämde sig för att bygga om laget för ett år sedan, hade överraskat positivt under hösten. Men i slutet av november kom verkligheten i kapp.

Hamnat efter i slutspelsstriden

– Vi måste ta den här pausen, omgruppera oss och inse hur desperata vi måste vara när vi kommer tillbaka (efter juluppehållet). Jag tycker att våra sista två, tre matcher har varit ett steg i rätt riktning, att vi spelar smart hockey, säger Lundqvist, vars New York Rangers nu alltså åkt på tio förluster på de 13 senaste.

Laget har trillat ned utanför slutspel, med sju poäng upp till sista slutspelsplatsen.

– Den största utmaningen nu är inte det fysiska, utan det psykiska. Vi förlorar jämna matcher, övertidsmatcher och straffläggningar. Det är tufft när du känner att du gör de rätta sakerna men inte får något för det, sa Lundqvist.

Rangers nästa match spelas mot Columbus den 28 december, hemma i Madison Square Garden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.