Hemvändare lyfter IFK Kungälv

ANNONS
|

På gårdagskvällens träning på Skarpe Nord möts vi av ett laddat IFK-läger. Varken regnet eller den våta, mjuka isbanan tycks kunna dra ned spelarnas humör. Tränaren Tomas Olsson beskriver årets trupp som bredare än tidigare och om laget bara kan få det defensiva att fungera skall det förhoppningsvis gå bra.

- Vi tål lite skador i år. Och sedan har vi ju fått tillbaka Daniel Gratjov och Mikael Lindberg, två spelare som kan varandra bra, berättar Tomas Olsson.

Mittfältarna Daniel Gratjov och Mikael Lindberg verkar följas åt. Båda lämnade IFK Kungälv för drygt ett år sedan för spel i allsvenska klubben Vänersborg. Och inför årets säsong är båda spelarna tillbaka i Kungälv, lite äldre och med lite mer erfarenhet.

ANNONS

- Ja, det har bara blivit så att vi spelar i samma lag. Och nu har Mikael dessutom blivit ihop med min flickväns lillasyster, skrattar Daniel Gratjov.

De båda spelarna känner varandra väl och funkar bra ihop, såväl på planen som utanför. I Kungälvs unga trupp tillhör de numera de mer rutinerade spelarna och känner därför också mer ansvar för de andra killarna.

- Det är verkligen roligt att komma tillbaka och se att se att många av killarna har utvecklats och tagit ett steg framåt. Och så är det kul att det är en så god sammanhållning i Kungälv, det finns nog ingen annan klubb som har så bra gemenskap, berättar Mikael Lindberg.

Under den gångna säsongen har de båda spelarna främst utvecklat sitt defensiva spel. I Vänersborg var det lätt att känna sig som en i mängden och då gällde det att visa att man inte bara var bra framåt, utan också bakåt. Något som de tror att de kommer att få nytta av under årets säsong.

- I år är vår målsättning att komma bland de två översta i serien för att kunna kvala vidare, men vi vet att det kommer att bli svårt att ta gå upp. Men vi kan nog komma till allsvenskan inom de tre närmaste åren, säger Mikael Lindberg.

ANNONS

Kvällens gästande lag är topptippade Gripen Trollhättan BK. Ett lag som beskrivs som Kungälvs värsta konkurrent och som gick segrande ur det senaste mötet med siffrorna 4-2.

- Sist vi möttes förlorade vi mot dom, men vi vet att vi kan bättre än så. Det kommer att bli jämnt. Men om vi bara kan hålla tätt bakåt så kommer det att gå bra, säger Daniel Gratjov.

Och Mikael instämmer:

- Det kommer inte att skilja många mål.

ANNONS