Hemmastödet ska ge Brynäs energi

Två raka förluster och tolv insläppta mål. Brynäs är illa ute i semifinalserien mot mästarlaget Frölunda i hockeyslutspelet. Tuffe backen Simon Bertilsson hoppas att hemmastödet ska lyfta laget.

ANNONS
|

Efter den inledande 4–3-segern på bortaplan i Scandinavium har Brynäs gått på två ordentliga nitar.

Först 1–6 hemma i tisdags och sedan 3–6 i Göteborg i torsdags.

Nu är det pressat läge för Brynäs. Förlust på lördagen skulle ge Frölunda en 3–1-ledning och ett näst intill omöjligt läge för Brynäs.

- Vi måste komma ut mer hungriga och taggade och spela mer noggrant, säger Bertilsson.

ANNONS

Ger bort chanser

Misstagen har varit alldeles för många i de två senaste matcherna.

- De får alldeles för enkla målchanser. De behöver inte jobba till sig chanserna, utan vi ger bort dem, säger Bertilsson.

Den defensiva backklippan har i det här slutspelet klivit fram som ett offensivt hot. På 37 matcher i grundserien gjorde han två mål – i senaste matchen skickade han in sitt tredje slutspelsmål.

- Det känns helt okej, men i de senaste matcherna har min prestation varit ganska lik lagets. Så det gäller att komma upp i samma nivå som i kvartsfinalerna mot Linköping, säger han.

Låste in sig

Efter förlusten i torsdags låste laget in sig i omklädningsrummet och tränarstaben valde att nobba den efterföljande presskonferensen. Laget sov över i Göteborg och tränade där innan hemresan på fredagen.

TT: Vad har ni tryckt på efter match och träning?

ANNONS

- Att vi måste vara hungrigare och kliva upp några nivåer i allting. Vi vet hur bra vi kan vara när det funkar, säger Bertilsson.

Den sista pusselbiten i ett tilltänkt Brynäslyft är stödet från hemmasupportrarna. Det pratas om att den fjärde semifinalen blir utsålt i Gavlerinken på lördagen, 7909 åskådare.

- Det betyder mycket och ger extra energi. Det brukar vara bra drag på lördagar och väldigt högljutt. Det ska bli jäkligt kul.

TT

ANNONS