Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Lindgren.

Hemmapubliken ska lyfta Lindgren

Supportrarna ska lyfta Fredrik Lindgren till prispallen på Friends arena. Och mot en efterlängtad VM-medalj.

Fredrik Lindgren säger att självförtroendet är gott inför helgens VM-deltävling – eller Grand Prix, om ni så hellre vill – hemma i Sverige. Konstigt vore väl annat. Så sent som förra helgen vann han det individuella speedwaymästerskapet i Storbritannien, för andra året i rad.

- Det är ett liknande upplägg som på ett GP, med finalheat. Så det är klart att det ger lite extra självförtroende när det går bra. Formen är bra, och det har den varit en längre tid tycker jag, säger Lindgren.

Stort hemmastöd

Tron på sig själv och på den egna kapaciteten kan komma att bli avgörande för Lindgren i den tajta kampen om en VM-medalj. Men på nationalarenan spelar ytterligare en sak in:

Hemmasupportrarna.

Storpublik väntas till Solna, och alla är mer eller mindre där för en och samma sak. Nämligen att stötta 32-åringen i jakten på prispallen.

Senast VM-serien var på besök på blågul mark, i Målilla i augusti, slutade Lindgren trea och fansen hoppas nu på en minst lika bra prestation från Örebrosonen.

- Jag försöker förbereda mig som inför vilket GP som helst, det handlar om att köra så bra som möjligt. Jag har samma rutiner oavsett var tävlingen är, vilken bana det är och så. Men givetvis är det extra kul med hemmapubliken som hejar på en med svenska flaggor, säger Lindgren.

- Jag gillar när det är mycket publik och den inramningen som blir. Även om det kanske inte kommer vara lika mycket folk nu som det är i exempelvis Cardiff, där det kan komma 50 000 personer.

Chans på medalj

Fredrik Lindgren – som vunnit en VM-deltävling i år, i Polen i maj – är fyra i sammandraget inför hemmatävlingen, med bara några enstaka poäng upp till topptrion. Tre deltävlingar återstår av VM-säsongen och chansen att Sverige kan få en VM-medaljör, den i sådana fall första sedan Andreas Jonssons silver 2011, finns i allra högsta grad.

En framskjuten placering i Solna skulle kunna göra speedway-hösten rolig för Lindgren – men inför starten sitter han lugn på sin cykel.

- Jag har inget exakt mål, man får ta det heat för heat. Det beror ju också på vad konkurrenterna gör, säger han.