Helsingborg i kris – elitlicensen i fara

Den ekonomiska krisen på grund av coronaviruset slår hårt mot idrottsklubbarna. Helsingborg är i enorm kris och nu är klubbens elitlicens i fara.
– Vi går 17 miljoner back på grund av corona. Det betyder att elitlicensen är rökt, säger ordföranden Krister Azelius.

ANNONS
|

Många klubbar får kämpa hårt för att få ekonomin att gå runt när det inte spelas några matcher och det därför inte finns några intäkter från publik. En av klubbarna som har drabbats rejält av krisen efter coronavirusets framfart är allsvenska Helsingborgs IF.

Under måndagen kallade klubben till en presskonferens.

LÄS MER: Matchen som blev "biologisk bomb" – presidentens svar på kritiken

Där berättade klubbens ordförande, Krister Azelius om det ekonomiska mardrömsläget för Helsingborg.

– Corona slår skoningslöst på alla håll och kanter. Och för oss får det mycket mer långtgående konsekvenser än att man först tror kanske, säger Krister Azelius enligt Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER: Hysén om coronaviruset: "Kan inte hålla på och låsa in mig"

Klubbens totala överlevnad och framtid hänger på en skör tråd i och med den senaste tidens ekonomiska kris.

– Om allt annat lika och under förutsättning att allsvenskan startar maj/juni gör att vi går 17 miljoner back. Då vi hade ett eget kapital på två miljoner när vi gick in i det här året så får vi därmed ett negativt kapital på 15 miljoner kronor. Det innebär att elitlicensen är rökt och förenings existens är i stor fara, säger Azelius.

LÄS MER: Stenson: "Jag var övertygad om att jag skulle dö"

Trots det på förhand minst sagt tuffa läget tänker inte Helsingborg kasta in handduken.

– Vi räknar med att hitta lösningar. Vi kan inte leverera dem i dag. Vi är inte ute efter quick fix-lösningar utan vi måste hitta lösningar som ger oss uthållighet och överlevnad över tid. Det är inte fråga om april och maj utan hela året och kanske in på nästa år, säger Azelius.

Klubben kommer nu att permittera både personal och spelare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS