Hellners bråk med ryssen: "Han slog mig"

Marcus Hellner slutade femma i herrarnas skiathlon i Tour de Ski, men efterspelet handlade mer om hans bråk med segraren Sergey Ustiugov. – Klart man blir förbannad, säger Hellner till SVT.

ANNONS
|

Herrarnas skiathlon blev en stökig historia. Mängder av incidenter präglade loppet och efteråt var svenske stjärnan Marcus Hellner mycket irriterad på slutsegraren Sergey Ustiugov, som han körde fram och konfronterade i målfållan.

–Jag frågade vad fan han höll på med, och då slog han mig med stavarna igen. Klart man blir förbannad, säger Hellner till SVT Sport.

Hellner slutade femma i loppet efter att ha tappat tätkänningen i slutet, incidenten som irrterade honom skedde ute i spåret.

– Han (Hellner) pekar finger åt honom, nu är det krig, utbrast Radiosportens expert Torgny Mogren i sändning.

– Det var tufft där ute och jag tyckte att Ustiugov rev och började slåss med stavar och så. Det var ingen stor grej, men just då blir man lite halvförbannad. Han pratar ju inte engelska, så det är ju svårt. Men det är så det kan vara. Det blir lite hett ibland och det är väl så det ska vara också, säger Hellner.

ANNONS

Ustiugov själv delade Hellners bild av att det var ett stökigt lopp, men menar att det hela var svenskens fel.

– Det var ett väldigt nervigt lopp och det var tufft därute. Alla slog alla men jag kände mig mer utsatt än andra. Första gången så sa jag åt Marcus, han slutade inte, jag sa åt honom igen, sen slog jag honom för att ge tillbaka. Jag är ingen liten pojke som låter mig bli slagen. Jag stannar och slåss om det krävs, säger han enligt Sportbladet.

Ustiugovs seger innebär att han tagit hem tre av tre etapper så här långt. Bakom honom slutade Martin Johsrud Sundby på andra plats och Dario Cologna på tredje.

ANNONS