Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hellner: Johaug var sjukt klantig

Den norska skidstjärnan Therese Johaug ska i veckan förhöras på nytt i dopningsskandalen. Internationella skidförbundet (Fis) vill att hon får ett strängare straff än 13 månader. Och nu säger den svenske skidåkaren Marcus Hellner att han tycker det är rätt att hon straffas, trots att han har medlidande med henne:

- Jag tycker synd om henne och tror på hennes story om att det var ett misstag. Det är jäkligt tråkigt och olyckligt. Samtidigt har hon haft ett otillåtet medel i sig och förtjänar att straffas, säger han i en intervju i NSD.

Johaug använde under ett träningsläger i Italien en kräm på sina brända läppar, en kräm som skulle visa sig innehålla den förbjudna substansen clostebol. Johaug hävdade att det handlade om ett misstag.

- Det måste vara en mardröm för henne, men jag tycker att det är en sjukt klantig grej. Både av henne och av läkaren. Jag tror inte att det skulle kunna hända oss i Sverige, säger Hellner, som menar att rutinerna är helt andra i det svenska landslaget.

- Skulle jag ha använt en sån där kräm så hade vi tillsammans i laget och med landslagsläkaren satt oss ner tillsammans och kollat upp den. Man tar inte in ett helt nytt preparat och sen bara slänger förpackningen, det finns inte i rutinerna.