Hellner: ”Jag hade det tungt”

Marcus Hellner pekades ut som medaljkandidat i femmilen, men hängde inte med när tempot drogs upp på slutet. – Jag får inte så hög utdelning, det blir ju inga medaljer individuellt, säger han om sitt VM.

ANNONS
|

Han inledde mästerskapet med ett klart godkänt skiathlon, där han slutade sjua. Det skulle visa sig bli den bästa svenska individuella insatsen på herrsidan på VM. I avslutande femmilen lyckades Marcus Hellner inte upprepa superloppet som han bjöd på i stafetten.

– Det var en jäkligt snabb femmil, och det blev tufft. Jag känner att jag inte har snabbheten som krävs på slutet. Jag kände mig pigg, men har inte farten och räcker inte till.

Hellner slutade 12:a i loppet som blev en spurtaffär efter att en stor grupp åkare följts åt i klunga de fem milen. Martin Johnsrud Sundby var först in på stadion, men hade inget att sätta emot när Alex Harvey satte fart. Kanadensaren vann guldet för Sergej Ustiugov Matti Heikkinen tog brons.

ANNONS

Hellner var också med i den stora klungan, men släppte kontakten med täten ett par kilometer före mål. Ändå hoppades han in i det sista att chansen till medalj fanns.

– Man intalar ju sig det, men jag får kriga och vet att jag har det svårt mot de där mot en spurt. Man försöker göra det man kan. Jag hade det tungt. Det var lite tufft, säger Hellner.

"Krävs ett perfekt lopp av mig"

Stafetthjälten rycker på axlarna när han ombeds summera sitt VM.

– Jag vet inte riktigt. Jag tycker att jag har bra form. Stafetten var det bästa jag gjort i år rent formmässigt. Men jag får inte så hög utdelning, det blir ju inga medaljer individuellt. Vissa gånger går de , men det krävs ett perfekt lopp av mig om jag ska vara på pallen i ett mästerskap.

Sverige blev i Lahtis utan individuella herrmedaljer för första gången sedan 1999.

– Ja, det är väl inget vidare då. Nej, men det går upp och ner. I vissa mästerskap är det som att det bara trillar in men. Men det är mycket som ska stämma. Men vårt mål är ju medaljer, så vi får försöka fixa det nästa gång. Det är klart att vi vill ha det, säger Hellner.

ANNONS
ANNONS