Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson.

Hellner avstår femmilen – Halfvarsson tvekar

Bara en chans kvar till en längdmedalj på herrsidan. Frågan är bara vilka svenskar som ställer upp i femmilen på lördag. Både Marcus Hellner och Calle Halfvarsson ser ut att hoppa av efter sprintstafetten.

Besvikelsen var tydlig hos både Hellner och Halfvarsson efter sprintstafetten. Och då inte bara över den snöpliga fjärdeplatsen, utan över OS i stort.

Nu öppnar duon för att de har åkt färdigt i Sydkorea.

- Jag tror att jag inte kommer att åka någon femmil. Det känns inte bra just nu, varför skulle det vända för? säger 28-årige Halfvarsson, som inte låter säker på att det ens blir mer skidåkning den här säsongen.

32-årige Hellner, som tidigare sagt att OS i Pyeongchang är hans sista vinterspel, lämnar nu Sydkorea.

- Jag ska inte gå den (femmilen), men jag tror att Daniel (Rickardsson) kommer att åka bra och känns väldigt taggad för det där, säger Hellner.

- Jag vill inte bara köra den för att, det är bättre att någon av de yngre får köra den. Det kanske är en lärdom för dem. I och med att jag fick åka teamsprinten har jag inte kunnat göra den uppladdning som jag tycker att jag behöver.

Enligt svenske herrtränaren Lars Selin är det dock lite för tidigt att uttala sig säkert om fortsättningen av OS – eller Halfvarssons säsong.

- Det är ett OS, det kommer jättemycket känslor. Men jag tror att vi ska lugna oss till i morgon och invänta hur Calle känner det då, säger Selin.

- Vi väntar till morgondagen och ser hur det är med grabbarna då.