Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Målvakten Magnus Hellberg, till vänster.

Hellberg: "Det här kommer jag få höra"

Tre insläppta mål – alla från lagkamrater i SKA S:t Petersburg. Tre Kronors målvakt Magnus Hellberg vet vad som väntar efter 1–4-förlusten mot Ryssland:

Den svenske VM-guldmålvakten, tvåa bakom Anders Nilsson i Köpenhamn i maj, beskrev förlusten som frustrerande.

Ändå var det hans briljanta spel som länge gav Tre Kronor chansen mot Ryssland.

- Det var väl inget mål som var dåligt, men på en bra dag tar jag nog två av dem. Jag måste upp lite till. Tre mål är något för mycket. Jag får rannsaka mig själv och se vad jag kan göra bättre, sade Hellberg om ryssarnas mål där det fjärde kom i tom kasse.

"Ingen bra känsla"

Andrej Kuzmenko slog till två gånger då Hellberg tvingades till långa sidledsförflyttningar och inte hann fram. Jevgenij Ketov slog till på ett friläge när svenskarna var en man mer. Båda klubbkamrater med Hellberg i SKA. Totalt kom åtta spelare från Hellbergs lag, däribland målvaktskollegan Igor Sjestijorkin.

- Det är ingen bra känsla när man förlorar, speciellt när man spelar tillsammans med halva laget, sade Hellberg som räddade 28 av 31 skott.

De skott han fick emot sig var dessutom svåra lägen då ryssarna gång på gång utnyttjade instick och fick avslut nära mål.

Sågade domarna

Förbundskaptenen Rikard Grönborg var missnöjd med några av de sex svenska utvisningarna, däribland den på Mikael Wikstrand då Andrej Kuzmenko sköt 3–1. Finländarna Joonas Kova och Mikko Kaukokari fick sig en skrapa:

- Skitutvisningar, det är pinsamt. Speciellt när domaren står och pratar med deras kapten och vår kapten inte ens får vara där. Sedan åker han till deras bås och kommer inte till vårt och så dömer han utvisning.