Sergio Agüero firar ett av sina tre mål i Manchester Citys 3–1-seger mot Arsenal.

Helkroppshattrick för Agüero i Cityseger

"Huvud, axlar, knä och tå", sade skolbarnen. "Huvud, fot, arm och mål", sade Sergio Agüero. Argentinaren använde hela kroppen för att ordna sitt tionde Premier League-hattrick.

|

Den argentinske anfallaren visade prov på en bred repertoar i motståndarnas straffområde när Manchester City besegrade Arsenal i Premier League-fotbollen.

Först dök han upp i straffområdet och slängnickade in 1–0 efter blott en spelad minut, i en sekvens där Arsenals försvarsspel inte var det mest förtroendeingivande.

Vid 2–0 stod Agüero påpassligt med ett vidöppet mål framför fötterna sedan Raheem Sterling servat in bollen. Det vackra anfallet såg till att City återfick ledningen i slutet av den första halvleken efter Laurent Koscielnys kvittering i elfte minuten.

"Guds hand"

Även mål nummer tre, en kvart in i andra halvlek, var ett resultat av en fin Sterling-framspelning och en välplacerad Agüero.

Samtidigt var det desto mer kontroversiellt.

Reprisbilderna visade tydligt att argentinaren styrt in bollen med armen när han vräkte sig fram för att peta dit 3–1.

- Ärligt talat trodde jag att bollen tog på bröstet. Men nu när jag ser reprisen på tv:n här så ser jag ju att det var hands, säger Agüero i Viasats sändning efter matchen.

Agüeros version av "Guds hand" var långt ifrån lika estetiskt tilltalande som hans landsman Diego Maradonas i VM 1986. Likväl gav den, precis som för Maradona, ett mål på kontot – och hans tionde Premier League-hattrick i City-tröjan.

- Det var viktigt att vi vann. Tidigare i veckan (1–2-förlust mot Newcastle) gjorde jag också mål efter några sekunder men då förlorade vi. I dag är jag glad, säger Agüero.

Vinsten skickade upp City på en andraplats i Premier League-tabellen, två poäng efter Liverpool med en match mer spelad.

Rashford United-hjälte

Citys lokalkonkurrenter, Manchester United, avancerade också i tabellen.

Efter åtta raka segrar, varav sex av dem i ligaspelet, tappade United för första gången poäng med Ole Gunnar Solskjær som tränare i 2–2-mötet mot Burnley i veckan.

Via 1–0-segern mot Leicester tog de sig både tillbaka upp på vinnarspåret och upp på en femteplats i tabellen.

Segerskytt för bortalaget blev Marcus Rashford, som slog till redan efter nio minuter. Mittfältsstjärnan Paul Pogba snappade upp en mindre välavvägd Leicesterpassning och slog sedan en desto mer välavvägd höjdboll i djupled till Rashford, som förvaltade den väl.

Leicester, med hemmafansen i ryggen, gjorde match av det hela trots den tidiga smällen. "The Foxes" hotade flertalet gånger United-försvaret, med Victor Nilsson Lindelöf i mittlåset. Men om det inte var en Leicesterspark i luften var det en David de Gea i United-målet som stod på rätt plats vid rätt tillfälle – och bortalaget kunde hålla undan.