Irma Helin. Arkivbild.
Irma Helin. Arkivbild. Bild: Erik Simander/TT

Helin tar paus från fotbollen

Djurgården får klara sig utan mittfältaren Irma Helin kommande säsong. 25-åringen vill just nu satsa på karriären som fotbollsexpert i tv.

ANNONS
|

Helin debuterade i damallsvenskan redan som 15-åring, och spelade 20 matcher från start för Djurgården förra säsongen. Nu har hon bestämt sig för att ta en paus från fotbollen och det blir därför inget allsvenskt spel för henne 2020.

Ett av skälen är problem med skador – en ligamentskada i foten och ett knä som trilskas – och ett annat är att hon vill satsa på karriären som tv-expert i Discoverys fotbollssändningar.

"Det är ett oerhört tufft beslut att ta, jag saknar redan allt det fina du känner när du tillhör ett lag men jag måste ta chansen", skriver Irma Helin i ett öppet brev på Djurgårdens hemsida.

ANNONS

Det är just nu oklart om avbrottet är tillfälligt eller om det markerar slutet på karriären som elitspelare.

"Sett till kvalitet hade vi självklart behövt Irma i en djurgårdströja i minst ett år till men tyvärr så ser omständigheterna ut som de gör och Irma har valt att lägga skorna på hyllan under 2020. Men låt oss hoppas att vi kommer få se henne på planen igen", säger Djurgårdens sportchef Jean Balawo.

Helin har under karriären också varit i allsvenska klubbarna Piteå och Linköping, och spelade sin hittills enda A-landskamp 2016.

ANNONS