Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Armand och Helena Duplantis. Arkivbild.
Armand och Helena Duplantis. Arkivbild. Bild: Tommy Pedersen/TT

Helena Duplantis kan stoppas från OS-arenan

Armand Duplantis verkar få försöka jaga OS-guld utan mamma Helena vid sin sida.
Hon har nämligen inte fått någon ackreditering till arenan.
– Det stämmer, säger förbundskapten Karin Torneklint till Expressen.

Armand Duplantis är på OS för att ta guld och är storfavorit. 21-åringen har både pappa Greg och mamma Helena som tränare och han har flera gånger pratat om deras betydelse för stavhoppsframgångarna.

– Jag är tacksam att få ha mina föräldrar här. Det är superviktigt för mig, att bara kunna snacka skit eller prata om vad som helst. Eftersom de är mina föräldrar kan jag också ibland glömma att det är OS och bara se det som en tävling på Ullevi i Göteborg eller något, sade han inför OS.

Men när kvalet till herrarnas stavhopp inleds 31 juli ser det just nu ut som att det bara är Greg Duplantis som får befinna sig inne på Olympiastadion i Tokyo.

– Vi har inte riktigt klart för oss hur det fungerar än. Men det är väldigt få av våra coacher som får bo inne i byn, för där krävs en AO-ackreditering. De som har en AO-ackreditering får även vara på uppvärmningsområdet, träningsarenan och inne på tävlingsarenan. Just nu har vi bara fyra såna ackrediteringar totalt, säger Karin Torneklint till Expressen.

Förbundskaptenen hoppas att det ska klarna under de närmaste dagarna.

– Sen finns det en P-ackreditering, men vi har inte så många av dem heller. Har man en sån får man bo utanför byn, men kan komma in till uppvärmningsområdet och träningsarenan. Men det kan vara så att man även kan få en coachbiljett och komma in med den på teknikgrenarna, men det vet vi inte än, säger hon.