Hela svenska alpina landslaget satt i karantän

Hela det svenska alpina landslaget har sats i karantän och hindras från att tävla i finska Levi, det rapporterar SVT Sport.
– Det är finska myndigheter som har fattat det beslutet, säger alpina chefen Tommy Eliasson till kanalen.

ANNONS
|

Redan under onsdagen kom beskedet att damchefen Christian Thoma testats positivt för covid-19 vid ankomsten till Finland. Men tidigare under torsdagen sade dock landslagschefen Lars Melin att åkarna skulle få tävla som planerat.

– Organisationen, eller smittskyddsläkaren i regionen, har sagt att för att det svenska laget ska få tävla vill de att alla ska testas med 24 timmars mellanrum, sade han till TT då.

Men nu har alltså de finländska myndigheterna tagit ett annat beslut:

– De har agerat utifrån försiktighetsprincipen och det här beslutet gäller tills vidare. Det handlar om att vi ju hade en person som testade positivt i går. Vi är just nu i kontakt med smittskyddet i Finland och smittskyddet i Norrbotten för att försöka hitta en lösning för att få hem vår personal och våra åkare, säger Eliasson till SVT.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS