Arkivbild. Augsburgs tränare Heiko Herrlich, här i Bayern Leverkusen, har blivit avstängd i en vecka för att ha köpt tandkräm.
Arkivbild. Augsburgs tränare Heiko Herrlich, här i Bayern Leverkusen, har blivit avstängd i en vecka för att ha köpt tandkräm. Bild: UWESPECK

Heiko Herrlich köpte tandkräm – stängs av i en vecka

Heiko Herrlich bröt mot isoleringen för att köpa tandkräm. Nu stängs Augsburg-tränaren av i en vecka.
– Jag kommer stå för mitt fel, säger han enligt Kicker.

ANNONS
|

Det är stenhårda krav som gäller för att Bundesligafotbollen ska kunna dra igång igen. Det finns en hel del parametrar att förhålla sig till för klubbarna, spelarna och ledarna.

Bland annat kommer matcherna, som konstaterat spelas inför tomma läktare, och bortalaget kan tilldelas segern i efterhand om hemmalagets supportrar samlas utanför arenan. Dessutom måste tränarna och spelarna på bänken bära munskydd.

LÄS MER:Stenhårda regeln kan innebära förlust – trots seger

De hårda kraven har nu ställt till det för Augsburgs tränare Heiko Herrlich. Tanken var att han skulle leda sitt lag när Wolfsburg kommer på besök i helgen, men så blir inte fallet.

Herrlich får se matchen på tv i stället.

ANNONS

Anledningen? Han bröt mot sin isolering för att köpa en tub med tandkräm.

Under torsdagen förklarade Herrlich att tandkrämen hade tagit slut, så han lämnade hotellet laget var isolerat på för att köpa en ny.

Tar på sig skulden

Herrlich stängs nu av i en vecka. Han erkänner sitt misstag och menar att han brustit i sin roll som förebild för spelarna.

– Jag kommer därför att vara konsekvent och stå för mitt fel. Därmed kommer jag inte att leda träningen i morgon (fredag) eller under matchen mot Wolfsburg på lördag, säger han enligt Kicker.

Lördagens match mot Wolfsburg skulle dessutom blivit Herrlichs debut som tränare i Augsburg. Men den skjuts helt enkelt upp en vecka är – om han klarar de två virustester som är planerade för hela laget fram tills dess.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS