Hegerfors: "Hans flytt gjorde min karriär"

ANNONS
|

- Det finns ingen utanför min familj som betytt lika mycket som Lars-Gunnar Björklund. Hade han inte flyttat till Göteborg hade min karriär aldrig blivit av, säger Arne Hegerfors.

En ung Arne Hegerfors, sportreporter på Göteborgs Handels och Sjöfartstidning, nickade lite blygt åt idolen Lars-Gunnar Björklund på pressläktaren.

På den tiden var Björklund ensam sportreporter på SVT i Göteborg och nåt år senare ringde en gammal kollega till Arne Hegerfors. Kollegan skulle vara tennispartner åt Lars-Gunnar Björklund men kunde inte. Arne fick ersätta.

- Den timmen tennis förändrade hela mitt liv, det var Lars-Gunnar Björklund som först anställde mig på Västnytt, säger Arne Hegerfors och fortsätter:

ANNONS

- Vi är många som har gått i hans fotspår. Som tv-kommentator hade han allt när han var som bäst. Jag tror ingen någonsin kommer vara lika bra. Han visste precis allting om det han pratade om. Samtidigt hade han något som inte funnits tidigare. Humor och värme.

Arne Hegerfors berättar entusiastiskt om "hedersgöteborgaren" Lars-Gunnar Björklund som satte in annonser i GP när han behövde helghjälp på tv-redaktionen, som lockade profiler som Ingvar Oldsberg, Leif "Loket" Olsson och Christer Ulfbåge till sporten, och som – om Björklund som Stockholmare inte själv dragit sig ur – ett år blivit utnämnd till årets "Kålle".

I dag är det givetvis en sorgens dag. Vännen och kollegan har visserligen varit sjuk under en tid.

- Men det kommer ändå alltid överraskande. Det var väl något halvår sedan som han var ute och gick men fick åka taxi när han bara hade 150 meter hem. Då förstod man att det var illa, säger Arne Hegerfors som hela tiden haft kontakt med Björklund.

- Det var alltid lika kul att träffa honom. Humöret och humorn hade han med sig hela tiden. Just nu känns det väldigt tomt, säger Arne Hegerfors.

ANNONS