Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hegerbergs nya jättekontrakt – värt tio miljoner

Ada Hegerberg, 24, är en av damfotbollens största stjärnor. Nu skriver norskan ett jätteavtal med Nike på tio år och som är värt tio miljoner kronor.
– Det är ett enormt steg i min karriär, säger hon.

Hon har vunnit Ballon d'Or och varit en av de absolut största stjärnorna inom damfotbollen under flera år. Ada Hegerbergs framfart på fotbollsplanen har gjort att klädjätten Nike fått upp ögonen för den 24-åriga norskan.

Nu gör hon nämligen Serena Williams, LeBron James och Cristiano Ronaldo sällskap.

– Det känns väldigt stort och motiverande. Det här avtalet känns som en symbol för det jag uppnått hittills i karriären. Nu är det dags att skriva ny historia, säger Hegerberg till VG.

LÄS MER: Nya norska stjärnparet: "Vi har inte hållit det hemligt"

Ada Hegerberg har skrivit på ett avtal över tio år med Nike och kontraktet är värt en miljon kronor varje år. Något som gör att hon tjänar tio miljoner på det nya avtalet.

Ett stort avtal för Hegerberg.

LÄS MER: Woods enorma lyxbåt – värd 170 miljoner kronor

Ett avtal som dock inte är särskilt stort jämfört med många andra stjärnor.

LeBron James livstidskontrakt med Nike är värt flera miljarder kronor och Serena Williams fick en halv miljard när hon skrev avtal med Nike redan 2004.

LÄS MER: Superguide: Här är allt du behöver veta inför premiären

Men Ada Hegerberg tjänar redan stora pengar.

LÄS MER: Öckerös smäll – förlorar miljonbelopp

För när hon förlängde sitt kontrakt med Lyon för två år sedan blev hon den bäst betalda kvinnliga fotbollsspelaren i världen med en årslön på fyra miljoner kronor.

– Men pengarna har aldrig varit en drivande faktor för mig. Däremot har det förändrats en del på senare år. Ekonomin har vuxit för de som befinner sig på toppen. Framgångarna har gett mig bättre ekonomiska förutsättningar, men jag hoppas att det också kan leda till att fler spelare kan bli proffs på heltid, säger hon till VG.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.