Ada Hegerberg. Arkivbild.
Ada Hegerberg. Arkivbild. Bild: Berit Roald/TT/NTB

Hegerberg tillbaka i träning – nära comeback

Ada Hegerberg är nära en comeback efter den svåra knäskadan. Den norska anfallsstjärnan finns med i Lyons matchtrupp under träningslägret i Polen.

ANNONS

Ada Hegerberg drog av korsbandet i januari. Bara sex månader senare är hon nu tillbaka i träning med lagkamraterna under Lyons läger i Polen, rapporterar franska medier.

Norskan, som 2018 utsågs till världens bästa fotbollsspelare, är uttagen i truppen till tre vänskapsmatcher mot polska lag den närmaste veckan. Det är dock inte säkert att hon kommer att få speltid, skriver NTB.

Norskans framsteg ökar möjligheterna för att hon ska kunna spela Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München den 22 augusti.

Det hade inte varit aktuellt om slutspelet avgjorts som planerat i våras.

På det sättet har 25-åringen gynnats av coronapandemin.

– Det är ganska otroligt att bara missa fyra, fem matcher med en korsbandsskada. Jag har alltid tänkt att jag har mycket tur i livet, detta var väl det, sade Hegerberg nyligen i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS

Lyon är regerande Champions League-mästare efter finalsegern mot Barcelona 2019. Då gjorde Ada Hegerberg tre mål och hon är främsta målskytt i turneringens historia.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS