Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Caroline Hedwall.

Hedwalls spurt kan rädda tourkortet

Caroline Hedwall vill slippa ett nervslitande kval för att behålla kortet på LPGA-touren. Hoppet lever efter ännu en 68-runda i Evian Championship.

Hedwall var på god väg att spela sig ur tävlingen redan i torsdags, när hon ett tag var sju över par. Efter att två dagar i rad ha varit bästa svenska på 68 slag har hon kämpat sig tillbaka och är nu på par totalt inför den fjärde och sista rundan.

- Det var skönt att klättra lite i dag också, jag spelade fantastiskt bra, säger Hedwall, delad 39:a.

Hon ligger 107:a i LPGA-tourens penningliga den här säsongen och måste klättra till topp 100 efter den här veckan för att slippa kvala senare i höst. Inför den franska majorn räknade Hedwall med att det skulle behövas en topp 30-placering i Évian-les-Bains, men med all säkerhet lär det inte krävas riktigt så mycket.

- Det beror lite på vad alla andra gör och det kan man inte kontrollera. Men det var stabilt spel i dag och det känns bra inför i morgon, säger hon.

För att ha någon som helst möjlighet att säkra tourkortet måste Hedwall spela in en prischeck på runt 16 600 dollar, vilket motsvarar en ensam 45:e plats i Evian Championship.