Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Victor Hedman hade inte haft något emot att spela med nära vännen Erik Karlsson i Tampa Bay. Även om han själv inte kan styra över det.

Hedman om vännen: "En världsspelare"

En tvåfaldig Norris Trophy-vinnare står vid ett vägskäl. Leder Erik Karlssons vägval till en god vän och en nybliven vinnare av priset?

Det har ryktats och spekulerats om en av Sveriges främsta ishockeyspelare ett bra tag nu. Efter en säsong i Ottawa med tragik och turbulens utanför isen, där han dessutom fått spendera en stor del av säsongen på grund av skada, så frågar sig ishockeyvärlden var Erik Karlsson kommer spela sin ishockey när nästa NHL-säsong inleds. Kommer han trejdas nu, trejdas sen? Eller lämnar han i stället när kontraktet går ut nästa sommar? Oavsett när och om flytten sker så har det bland annat sagts Las Vegas. Dallas har det också nämnts.

Men det senaste lag som stjärnan kopplats samman med heter Tampa Bay Lightning. Ett lag där hans vän Victor Hedman regerat på backsidan i flera år. Även om det blev slutspelsrespass mot Stanley Cup-mästaren Washington så blev Hedman utsedd till hela NHL:s främsta back.

"Det är business"

Och han hade inte haft något emot att få sällskap av "världens bästa Karlsson".

- Det finns nog inte ett lag i ligan som hade tackat nej till en världsback av den kalibern. Sedan är jag inte involverad i den sidan, utan det enda vi som spelare kan göra är att fokusera på laget vi har när vi startar säsongen. Vad som händer under och innan kan inget göra något åt, säger Hedman, som med sju år kvar på Tampakontraktet kan avnjuta semestern hemma i Örnsköldsvik utan något transfersurr.

- Men som sagt finns det 31 lag som vill ha en spelare av sådan världskaliber.

TT: Du kanske kan lägga in ett gott ord?

- Haha, det kan man alltid göra. Men samtidigt ska allting stämma. Det är business som jag inte har utbildningen för. Jag ska vara där och leverera mitt spel. Vem eller vilka vi spelar med har inte jag med att göra tyvärr. Men det är en världsspelare.

"Trivs oerhört bra"

Förutom en världsspelare är också Erik Karlsson en nära vän till Hedman. De båda har känt varandra sedan ett ungdomslandslagsläger i Munkfors och har båda gått vidare till att uppnå så hög stjärnstatus det går att nå i världens bästa ishockeyliga.

TT: Har Karlsson frågat dit något om Tampa?

- Nej, vi är bra vänner och pratar om allt möjligt. Han vet vad Tampa är. Han var ju där på allstar. Det finns många bra ställen i ligan men jag är ju partisk och tycker vi spelar på det bästa stället. Hockey i Florida är inte det man kanske tänker på i första hand men vi har fått ett väldigt uppsving. Jag trivs oerhört bra här.

Under allstar-helgen i vintras, i Tampa, dök de gemensamt upp utklädda till pirater. Det återstår att se om de får bära matchande kläder även på isen i höst.