Hedlunds svar på Töftings kritik

Simon Hedlund, 27, valde sitt eget bröllop före en ligamatch och kritiserades av den danske fotbollsikonen Stig Töfting. Nu ger han svar på tal. - Så länge jag, min familj och Brøndby är okej med mitt beslut så skiter jag faktiskt i vad andra tänker, säger han till BT.

ANNONS
|

Fotbollsallsvenskan drar igång i helgen.

I Danmark är dock ligaspelet igång sedan en tid tillbaka. Bröndby inledde återstarten med att slå Sönderjyske med 1-0 bara för att förlora mot AC Horsens. Den förlusten slapp dock Simon Hedlund vara med om.

LÄS MER: Oviss premiäromgång för fotbollen: "Vet inget om våra motståndare"

Den svenske mittfältaren med ett förflutet i Elfsborg skulle gifta sig.

Något som hade varit planerat sedan innan coronaviruset bröt ut.

– Simon är en familjeperson och har sett fram emot detta. De hade planerat sin speciella dag till efter säsongen, men nu när säsongen fortlöper till slutet av juli - och eventuellt så blir det ingen semester i augusti - så kommer vi inte stå i vägen för Simon och Sandra. Tvärtom, vi kommer låta Simon njuta av dagen med sina närmaste vänner, sa klubbens direktör Carsten V. Jensen då.

ANNONS

LÄS MER: Kevin Ackermann om hur tron hjälpte honom genom mardrömmen

Men alla uppskattade inte att Simon Hedlund inte flyttade på sitt bröllop och spela matchen mot AC Horsens.

– När coronan stängde Superligan i mars hade Hedlund möjlighet att flytta sitt bröllop. Det signalerar inte klubbanda att prioritera sitt eget bröllop framför arbetsgivarens uppgifter, sa den danske fotbollsikonen Stig Töfting.

LÄS MER: Desinfektionsmedlens och protokollens fotbollsår

Den kritiken från Stig Töfting verkar dock Simon Hedlund inte påverkas särskilt mycket av.

LÄS MER: Victor Skölds hårda kritik – efter avskedet i Öis

Snarare tvärtom.

– Jag tycker att det är väldigt bra att jag är den typen för att jag skiter i vad folk tycker. Så länge jag, min familj och Brøndby är okej med mitt beslut så skiter jag faktiskt i vad andra tänker, säger han till BT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS