Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eden Hazard gör mål från straffpunkten för sitt Chelsea i FA-cupfinalen mot Manchester United.

Hazards straff fixade cupfest för Chelsea

En iskall straff, slagen längs marken. Mer än så krävs ibland inte för att vinna en fotbollsmatch – eller varför inte en titel. Chelsea vann både en finalmatch och en FA-cuptitel via 1–0 mot Manchester United.

Femteplats i ligan och en missad Champions League-plats. Chelsea har under den brittiska ligasäsongen svajat och långt ifrån övertygat. Ur den aspekten var det extra viktigt för Londonklubben att få med sig något positivt in i sommarledigheten, när den engelska klubblagsfotbollssäsongen avslutades med den klassiska FA-cupfinalen på Wembley.

Finalen blev den positiva injektionen Chelsea hade hoppats på, även om matchen som sådan kanske inte var den mest minnesvärda för den objektive betraktaren.

Eden Hazard däremot kommer nog minnas den ett bra tag.

"Helt otroligt"

Drygt 20 minuter in i sin 300:e match i klubben fick belgaren chansen från straffpunkten efter att ha kapats av Unitedbacken Phil Jones.

Med en kort och rak ansats så rullade Hazard kyligt bollen förbi David De Gea.

Det, kombinerat med ett försvar som höll tätt, räckte för att bärga klubbens åttonde FA-cuptitel genom tiderna, den första sedan 2012.

- Det är helt otroligt. Man kan se vad det här betyder för oss, för fansen och för tränarstaben. Det här var vår chans att rädda säsongen, för vi har inte haft en magnifik säsong på något sätt, säger lagkaptenen Tim Cahill innan han klev upp på anrika Wembleys läktare för att hissa upp pokalen mot skyn.

Titellöst United

- Det här är en dröm som besannas då det är min första trofé som kapten i klubben, säger Cahill.

United hade sina chanser att ändra på den historieskrivningen. Dessutom hade de det mesta av bollinnehavet, men saknade den där sista skärpan för att på allvar hota om titeln. Premier League-tvåan slutar därmed säsongen utan att ha vunnit något att addera till troféskåpet.