Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Juhamatti Aaltonen gjorde hattrick i första perioden när Rögle vann stort mot serieledande Växjö. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hattrick och effektivitet gav Rögleseger

Det sägs att topplag ofta har flytet med sig. Den tesen borde kanske omformuleras – åtminstone när det spelas ishockey i Ängelholm. Ett hypereffektivt Rögle var skoningslösa mot serieledande Växjö.

Må så vara att Rögle har hittat lite mer av formen på sistone – likväl är laget fortfarande klar tabelljumbo i SHL.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Frågan är hur länge till Ängelholmslaget är det om den här formkurvan fortsätter. Hemma mot Växjö blev det en drömstart – åtminstone om man heter Juhamatti Aaltonen. Finländaren gjorde mål på straff, mål i powerplay och även ett "vanligt" mål.

Hattrick av Aaltonen

När matchklockan hade stannat vid 11.54 så hade Aaltonen gjort hattrick och skickat upp Rögle i en 3–0-ledning. Växjö hittade en sen reducering och inledde den andra perioden med en kraftfull jakt på att närma sig desto mer.

De ökända marginalerna hade man dock glömt kvar i Småland.

Trots spelövertag för serieledaren kunde Linus Sandin, via Daniel Rahimis skridsko, göra 4–1 för Rögle i numerärt överläge.

Växjö fortsatte trots det anfalla, skapa och spelmässigt dominera. De fick dessutom också en straff. Som de missade mot en, även i övrigt, nästintill omutbar Justin Pogge i Röglemålet.

"Medstuds"

Att Taylor Matson gjorde 5–1 för Rögle minuten efter straffmissen var det spelmässigt så ologiskt att det snarare kändes som motsatsen – logiskt.

19–6 i skott i andra perioden. 0–2 i mål. Och 1–5 totalt i matchen.

- Visst har de lite medstuds men samtidigt är det mycket saker vi måste förbättra, sade Växjöbacken Daniel Rahimi till C More efter den tunga Växjöperioden.

Smålänningarna fick en reducering genom Noah Welch i mitten av perioden, men inte mer än så, även om man tidigt och desperat plockade ut målvakten. I stället var det Daniel Widing som visade fallenhet för biljard när han från egen zon, via sargen, vallade in slutresultatet 6–2 i öppen bur.