Rosengårds Lisa-Marie Utland gjorde hattrick mot Örebro. Arkivbild.

Hattrick när Rosengård tog tredje raka

Revansch och ett nytt SM-guld – det är målet för säsongen. Och Rosengård har börjat damallsvenskan med full pott efter tre omgångar. På lördagseftermiddagen hade norskan Lisa-Marie Utland stor show med ett hattrick i första halvleken i mötet borta mot nykomlingen Kif Örebro som till sist slutade 4-0.

- Vi hoppas på ett annat utfall i år. Det är guld som räknas, absolut, säger tremålsskytten till TT.

För anfallaren Lisa-Marie Utland och hennes Rosengård ville helst bara glömma förra årets slutdrama i damallsvenskan. Inför sista omgången hade laget allt i egna händer – men missade inte bara guldet utan även chansen att spela Champions League och halkade ner till tredje plats i tabellen. 

- Det var en jättesvår känsla att ha efter sista matchen. Jag hade liksom inte föreställt mig något annat än att vi skulle vinna guldet.

Perfekt start

Men i år har alltså Rosengård inlett damallsvenskan på bästa sätt med tre raka segrar. I premiären besegrades Eskilstuna United och sedan krossade Rosengård Kristianstad i Skånederbyt.

- Det är bra att vi har fått poäng i alla matcherna. Sedan måste vi fortsätta att spela bra mot alla lag. Det är en jämn serie med många bra lag.

Och mot Kif Örebro fick Malmölaget en drömstart då Lisa-Marie Utland klev fram ock gjorde ett äkta hattrick i första halvleken på Behrn arenas konstgräs inför 1 300 åskådare. Redan efter 45 sekunder inledde hon målskyttet efter en tilltrasslad situation och ett tveksamt ingripande från hemmamålvakten Danielle Rice.

- Jag kommer bara ihåg att Anja (Mittag) vinner en duell och sedan dimper den ner hos mig och målvakten kommer långt ut där och jag skjuter över henne.

Efter drygt en halvtimme satte Lisa-Marie Utland 2-0 intill stolpen.  

- Det kommer ett inlägg mot första stolpen och sedan krigar jag in den. Målvakten räddar första skottet och sedan prickar jag in den med foten.

Klar seger

Strax före pausvilan fullbordade sedan Lisa-Marie Utland sitt hattrick när hon skarvade vidare ett inspel från högerkanten och fastställd slutresultatet 3-0.

- Då fick jag också en passning från Anja (Mittag), målvakten kommer ut och så placerar jag den förbi henne.

Lisa-Marie Utland som inför säsongen 2018 kom från norska Røa Dynamite Girls gjorde därmed sitt fjärde mål för säsongen då hon även hittade rätt mot Kristianstad.

På stopptid fastställde till sist Hailie Mace slutresultatet till 4-0 mot nykomlingen som åkte på säsongen första förlust efter två inledande segrar mot Vittsjö och Limhamn Bunkeflo.