Nicklas Bäckström gjorde hattrick och en assist i matchen mot New Jersey.

Hattrick för Bäckström mot New Jersey

Nicklas Bäckström gjorde hattrick för andra gången i sin NHL-karriär och noterades för en assist när hans Washington besegrade New Jersey med 6–3 i ishockey. Det blev lagets sjunde vinstmatch i rad.

|

Bäckström satte det första, och enda, målet i första perioden efter en passning från Alexander Ovetjkin efter knappt fyra minuter. Efter andra perioden var ställningen 2–1 till Washington.

I tredje perioden kom målfesten i gång på allvar med ett mål från André Burakovsky, ett från Ovetjkin och ytterligare två från Bäckström, det sista i tom kasse när 23 sekunder var kvar av ordinarie matchtid.

- Jag är bara avslappnad och försöker spela mitt spel. Vi är bra som lag och spelar som vi vill, och det är det viktigaste. Antingen går pucken åt rätt håll eller inte, och jag vet att det kan ändras snabbt, så det är bara att fortsätta jobba, säger Bäckström till reportrar i omklädningsrummet efter matchen.

Berömmer Burakovsky

Bäckström berömmer Burakovskys insats.

- Han har spelat bra på senare tid och att göra mål gav nog en skjuts till självförtroendet.

Bäckströms hattrick innebar att målskörden hittills under säsongen ökade till nio.

Ovetjkins mål var hans 626:e i karriären, vilket placerar honom på plats 15 på listan över NHL:s målgörare genom tiderna.

Marcus Johansson gjorde mål för New Jersey, hans fjärde för säsongen.

Två mål för Backlund

Mikael Backlund stod för två mål när hans Calgary spelade hemmamatch mot Los Angeles. Backlunds första mål kom 36 sekunder in i matchen och Los Angeles tog aldrig över ledningen i matchen som slutade 4–1. Backlunds andra mål kom i tredje perioden, där han även stod för en assist.

Elias Lindholm noterades för två assist i matchen.

I mötet mellan Anaheim och Carolina tog Anaheims Pontus Åberg matchen till förlängning med sitt 1–1-mål när knappt fyra minuter var kvar av ordinarie matchtid.

Ryan Getzlaf avgjorde med ett mål 1.15 in i förlängningstiden, där Rickard Rakell och Hampus Lindholm noterades för assist. Rakell noterades även för assist till Åbergs mål.