Colorados Gabriel Landeskog gjorde tre mål mot Tampa Bay. Arkivbild.
Colorados Gabriel Landeskog gjorde tre mål mot Tampa Bay. Arkivbild.

Hattrick av Landeskog i svenskmötet

Colorados svenske lagkapten Gabriel Landeskog gjorde hattrick och två assist i nattens match mot Tampa Bay. Men det räckte inte hela vägen. Matchen slutade 5–6 efter bland annat två mål av Tampa Bays svenske back Anton Strålman.

ANNONS

- Det är nästan så att man tycker synd om ”Gabbe”. Han var grym och kunde mycket väl gjort ett fjärde mål också, sade Anton Strålman till Sportbladet.

Med totalt tre mål och två assist var Gabriel Landeskog inblandad i Colorados samtliga mål.

Första perioden var mållös, men sedan gjorde Tampa Bay fyra mål på raken i andra. Landeskog reducerade till 1–4 strax före pausvilan.

ANNONS

I tredje perioden utjämnades siffrorna ytterligare och Landeskog ansvarade för 2–5 och 3–5. Men det räckte inte hela vägen, Colorado förlorade med 5–6.

Trots det blev det ändå Tampa Bays sjunde raka seger i NHL, som också hade gott om svenskinfluens i målprotokollet. Anton Strålman med två mål och två assist och Victor Hedman med ett mål och en assist.

Kyligt i Kanada

En annan svenskback som kändes het var Ottawakaptenen Erik Karlsson – dock under desto kyligare förhållanden. Jubileumsmatchen mot Montreal spelade utomhus i den kanadensiska huvudstaden, vilket innebar 13 minusgrader. En notering som enligt SVT var den näst kallaste genom tiderna i NHL. Endast 2003 års möte mellan Edmonton och Montreal har varit temperaturmässigt kyligare.

- Det var riktigt kallt, men roligt. Vi hade värme på bänkarna så det var skönt, även om jag inte satt där så mycket. När man väl spelar tänker man inte så mycket på det, sade Erik Karlsson till SVT efter seger med 3–0.

ANNONS

Förutom nollan bakåt noterades även Karlsson för en assist.

Washingtons Nicklas Bäckström gjorde mål i NHL-matchen mot Anaheim som slutade 3–2 efter förlängning.

Alexander Ovetjkin satte det avgörande målet.

- Vi visade vår glöd. Alla här inne trodde att vi kunde komma tillbaka, sade Ovetjkin som gjorde sitt 23:e mål för säsongen, enligt nyhetsbyrån AP.

"Helt slut"

Anaheims Jakob Silfverberg får, trots den snöpliga förlusten, trösta sig med att han gjorde mål i matchen i numerärt överläge. Målet kom fem sekunder efter att André Burakovsky visats ut för hakning.

- Varje gång man gör poäng har man såklart gjort någonting rätt. Det fanns några positiva saker under matchen men saker vi måste förbättra också, sade Silfverberg enligt AP.

I Boston tappade Henrik Lundqvists New York Rangers en 2–0-ledning till 2–2. I efterföljande förlängning lyckades norrmannen Mats Zuccarello utnyttja ett numerärt överläge efter att Boston haft för många spelare på isen. Det gav New Yorks andra seger inom loppet av ett dygn, efter att ha besegrat Los Angeles med 4–2 tidigare.

ANNONS

- Jag är helt slut. Kramp i ben, fötter och händer. Men två riktigt sköna segrar, då är det värt det, sade Lundqvist till SVT.

TT

ANNONS