Nichlas Hardt gjorde fyra mål. Arkivbild.

Hardts fyra mål sänkte vinterkräksjukt Örebro

I Örebro härjar vinterkräksjukan. Samtidigt sänkte en dansk laget med fyra mål.  Då kunde Malmö vinna med 6–1 och kliva upp på sjätte plats i tabellen, som innebär en direktplats till en SM-kvartsfinal.

|

Skåningarna ställdes mot ett Örebro som fick klara sig utan flera viktiga spelare efter den stökiga matchen mot Linköping i tisdags. Då åkte Jonathan Andersson på en hjärnskakning och Victor Bartley blev avstängd.

Samtidigt härjar magsjuka i Örebrolägret och stjärncentern Joakim Andersson och målvakten Eero Kilpeläinen låg på torsdagskvällen nerbäddade i sjuksängen. Och efter första perioden mot Malmö fick också Örebros reservmålvakt Axel Brage ge upp då han kräkts.Efter matchen satt även lagkaptenen Viktor Ekbom och spydde i omklädningsrummet.

Började piggt

Hemmalaget började däremot piggt och efter åtta minuter tryckte Örebros Jere Sallinen in matchens första mål i krysset. Men sedan vände forwarden Nichlas Hardt matchen och lyste av självförtroende.

- Det här känns extra skönt för mig med tanke på att jag har kämpat mig tillbaka efter min skada efter jul och nyår. Och fyra mål ger ju ett extra plus för självförtroendet, säger han.

Efter en kvart satte han först kvitteringen bakom målvakten Axel Brage. Och strax före periodpausen gjorde Hardt sitt och Malmös andra mål.Båda målen kom till i powerplay.

- Jag är framför mål båda gångerna. Puckarna landade ju på mitt blad och det är lite tillfälligheter att jag gör målen. Men vi flyttar pucken snabbt och jag är på rätt ställen i powerplay, sade Nichlas Hardt till C More bara några minuter efter hans andra fullträff.

Tredjemålvaktens debut

I den andra perioden fick Örebros 18-årige tredjemålvakt Isak Mantler ta plats mellan stolparna och göra SHL-debut. Men det dröjde bara en dryg minut innan han hade släppt in första målet då Daniel Zaar ökade på Malmös ledning till 3–1.

Även Zaar hade en lyckad kväll då han dessförinnan hade spelat fram till Nichlas Hardts båda mål i den första perioden. Och strax före andra periodpausen utökade Kim Rosdahl ledningen efter en snabb och snygg spelvändning.

I tredje perioden kunde också Nichlas Hardt fullborda sitt hattrick, när han gjorde 5–1 samtidigt som Daniel Zaar fixat sin tredje assistpoäng. Fem minuter före ordinarie tid firade Nichlas Hardt sitt fjärde mål när han satte 6–1 bakom målvakten Isak Mantler.

TT: Senast någon gjorde fyra mål i Malmötröjan var Marcus Turesson 1999 mot Björklöven. Det var ett tag sedan.

- Ja det var länge sedan. Det är ju kul att man kan vara med i den kategorin nu.