Här är världens bäst betalda idrottsstjärnor

Fotboll- och basketspelare dominerar Forbes årliga listan över de bäst betalda idrottarna i världen. När årets topp tio-lista släpps toppar Lionel Messi med inkomster på över 1,3 miljarder kronor.

ANNONS
|

Varje år tar den amerikanska affärstidningen Forbes fram listan över världens bäst betalda idrottare.

2021 toppade den irländska kontroversiella MMA-stjärnan Conor McGregor listan med 1,5 miljarder kronor i inkomster.

Nu är det dags igen och i år domineras Forbes lista av fotbollsspelare och spelare i den amerikanska basketligan NBA. Gemensamt för alla på topp tio-listan är att de är män.

Messi i topp

Lionel Messi, som i somras bytte Barcelona mot Paris-Saint Germain, låg tvåa på listan förra året. Den här gången är han i topp. Argentinaren har det senaste året dragit in drygt 1,3 miljarder kronor.

På andra plats hamnar basketstjärnan LeBron James med inkomster på drygt 1,2 miljarder kronor.

ANNONS

Tre på listan är är Cristiano Ronaldo, som förra året bytte Juventus mot sin tidigare klubb Manchester United. Han hade inkomster på knappt 1,2 miljarder kronor.

Forbes har tittat på inkomster, prispengar, lön och bonusar inräknat, mellan 1 maj 2021 och 1 maj 2022 och tagit fram listan över de tio idrottare som tjärnar bäst.

Se hela topp tio-listan i bildspelet ovan.

LÄS MER:MMA-stjärnan McGregor tjänade mest

LÄS MER:Nilla Fischer: ”Herrarna kan gå ner 90 procent i lön”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS