Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

"Har aldrig varit med om något liknande"

Spelare, domare, bollkallar och publik utsattes alla för en oväntad attack i Wimbledon. En invasion av myror ställde till det ordentligt för flera aktörer. – De var i min näsa, i mitt hår... säger Jo-Wilfried Tsonga till The Telegraph.

Det har varit en händelserik start på Grand slam-turneringen i Wimbledon. Publiken har redan fått uppleva en jätteskräll när världstrean Stanislas Wawrinka i den första omgången fick se sig besegrad av 21-årige Daniil Medvedev. 

Åskådarna fick sedan se Medvedev bjuda på en helt annan sida av sig själv när han i nästa omgång skämde ut sig efter att ha förlorat mot Ruben Bemelmans. Redan under matchen hade ryssen haft några heta ordväxlingar med domaren och när Medvedev sedan fick se sig besegrad av Bemelmans fortsatte han att visa sitt missnöje med att kasta mynt framför domaren. 

Men det som kanske har väckt allra störst uppmärksamhet under turneringen så här långt är vare sig Medvedevs skräll eller osportsliga uppträdanden. I stället handlar det om en attack – av myror, som All England Lawn Tennis Club blev offer för under onsdagen. 

Flera spelare var igång med sina matcher när insekterna slog till. Jon Wilfried Tsonga var en av dem som kämpade mot krypens ihärdighet. 

– Det var märkligt. De var i min näsa och i mitt hår, säger fransmannen, som avancerade vidare efter seger mot Simone Bolelli i tre raka set, till The Telegraph

"Aldrig varit med om något liknande" 

Även Nikoloz Basilashvili och Sam Querrey på bana 18 hade det kämpigt med insekterna. Allra värst var det efter andra set i matchen, som slutsegraren i drabbningen, Querrey, förlorade. 

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det höll på i 30–45 minuter och jag förstod inte vad det var som hände. Jag ville sluta för de slog mig i ansiktet när jag skulle slå till bollen, säger amerikanen, enligt The Telegraph. 

Han berättar att han hade planer på att kliva av banan, om attacken hade tilltagit ytterligare. 

– Jag tog upp det med domaren men han bara skrattade och sa: ”Åh, det är bara blommorna som gör krypen glada”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.