Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hansson är positiv

Martin Hansson är en av Sveriges allra bästa fotbollsdomare. - Det vore helt perfekt att få döma på heltid, säger han.
36-årige Martin Hansson från småländska Holmsjö rankas som en av de bättre domarna i Europa. Han ingår i Uefas så kallade elitgrupp och han får ofta utlandsuppdrag.
Men han gör mer än bara dömer fotboll. Han är också brandman i Kalmar.
Väl informerad
- Det har hänt att jag har jobbat en hel natt och kvällen efter dömt en allsvensk match. Det är sådana saker, förberedelser och liknande, som skulle bli så mycket bättre om man bara hade dömandet att koncentrera sig på.
Hansson är väl informerad om de diskussioner som förs om att införa proffsdomare. Han vill skicka in sin ansökan om tjänstledighet från brandmyndigheten så fort som möjligt för att kunna ägna sig åt sin hobby helhjärtat.
Svårt i vardagen
- Det är ibland svårt att få vardagen ihop. Det kan gå en vecka och enda gångerna jag ser min familj är när man möts i dörren. Som heltidsdomare kommer man att få lite mer tid över för att umgås med familjen och så, säger han.
Är det inget du oroar dig för i tillvaron som proffsdomare?
- Det kan kanske bli lite ensamt. Jag trivs jäkligt bra med mina arbetskompisar. Men jag får väl åka dit och fika med dem när jag är ledig och har tid över … Ja, det kan nog bli lite ensamt emellanåt.
När skulle du vilja att det infördes?
- Det går ju inte över en natt kanske eftersom det finns arbetsgivare och sådant att ta hänsyn till. Men halvårsskiftet tycker jag låter rimligt. Jag hoppas verkligen det. Proffsdomare är bara en naturlig del av utvecklingen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.