Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Hansdotters medaljtårar: "Otroligt skönt"

Frida Hansdotter tog för tredje VM i rad medalj i slalom när tog hem bronset i S:t Moritz. – Det känns fantastiskt, säger Hansdotter med tårar i ögonen till TV4.

Frida Hansdotter tog sin tredje raka VM-medalj i slalom. Efter bronset 2013 och silvret 2015 blev det ett brons i VM i S:t Moritz.

– Det känns jätteskönt, hur skönt som helst. Det känns fantastiskt att ta medalj på tre raka VM, säger Hansdotter med tårar i ögonen till TV4.

För amerikanskan Mikaela Shiffrin blev det tredje VM-guldet i följd i slalom. Hon var överlägsen, vann med 1,64 sekunders marginal till hemmaåkaren, schweiziskan Wendy Holdener. Hansdotter var 1,75 sekunder efter segraren.

För Hansdotter var det andra bronset i VM. Hon var med och kom trea i lagtävlingen tidigare i veckan.

Hansdotter låg femma efter det första åket, som hon inte var riktigt nöjd med. I det andra åkte hon bättre och hade den tredje bästa åktiden av alla.

– Det har strulat ganska mycket med material och så. Det känns otroligt skönt att stå här med en medalj, säger Hansdotter.

Emelie Wikström åkte upp sig från 14:e till åttonde plats och Maria Pietilä Holmner slutade på 14:e plats, två placeringar före Anna Swenn Larsson.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.