Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hansdotter om imponerande uppvisningen i jägarvila

Hon vann OS-guld 2018 och hade en lång och framgångsrik karriär i skidbackarna. Frida Hansdotter, 34, passade även på att krossa rekordet i jägarvila i SVT-programmet "Mästarnas mästare".
– Det är nästan lite som att man har gjort ett bra resultat i backen, säger hon till SVT efter att ha stått i 26 minuter.

Det har blivit ett klassiskt inslag i SVT-programmet "Mästarnas mästare" där gamla idrottsprofiler tävlar mot varandra. När det blir dags för jägarvila brukar det variera rejält i hur länge som profilerna kan stå.

För två år sedan satte skidskytten, Magdalena Forsberg ett nytt rekord.

Ett rekord som rök all världens väg när Frida Hansdotter stod i hela 26 minuter i avsnittet som sändes under söndagen.

– Det var nästan som att man fastnat i den positionen. Det kändes nästan som att knäna satt fast i 90 grader. När jag slog det tänkte jag ju ge mig men då stod ju min lilla hejarklack och ropade ”kom igen, du måste försöka längre”. Sedan körde jag upp till 15 och sedan till 20, och vid 20 var jag ju nästan på väg bort men då ropade de andra igen ”tänk om Anja Pärson kommer”. Ja, jäklar i mig. Jag måste försöka stå ännu längre och då sa de ju dubbla och då fick jag stålsätta mig lite, säger hon till SVT.

Det var dock inte första gången hon utsattes för den övningen. Inför resan ner till tävlingarna passade hon på att tjuvträna lite hemma för att se hur bra formen var.

– Innan jag åkte dit så tänkte jag att jag måste ju i alla fall testa. För jag vet ju att alpint och längd, alla har ju varit bra genom tiderna. Man vill ju ändå veta att man klarar mer än två minuter. Då kände jag hemma att det här kommer jag nog kunna stå och pressa mig och förhoppningsvis närma mig Magda.

Insatsen i jägarvilan har fått hennes telefon att plinga och åter plinga. På hennes inlägg på Instagram har hon fått över 1 000 kommentarer från TV-tittare som är imponerade över hennes bedrift.

– Det är helt fantastiskt. Det är ju så många som hört av sig, speciellt på min Instagram och skrivit ”wow vilken prestation” och det är superroligt att folk är engagerade. Det är nästan lite som att man har gjort ett bra resultat i backen, säger hon.

Under sin karriär vann Frida Hansdotter OS-guld 2018, två VM-silver och tre VM-brons. Utöver de medaljerna blev det även 33 pallplatser i världscupen och fyra totalsegrar i världscupen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.