Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter med sin OS-guldmedalj vid hemkomsten till Sverige.

Hansdotter inför omstarten: Vill åka fort

Frida Hansdotters OS-guld i slalom ledde till stort firande i Norberg och namngivning av både en skidbacke och en idrottshall. Men nu är hon tillbaka i vardagen.

Storslalom på fredag och slalom på lördag i Ofterschwang i Tyskland är de alpina teknikåkarnas omstart i världscupen.

Dit har Hansdotter kommit som OS-guldmedaljör efter firande hemma i Sverige.

- Det har varit omtumlande, men positivt. Jag fick ett firande på torget i Norberg som var jättekul. Och i lördags hade jag Frida Hansdotter cup då det kom 240 ungdomar, det var jättekul att få ge tillbaka lite till sporten, säger Hansdotter.

- Jag har fått namnge en skidbacke och sen håller de på att bygga en idrottshall i Norberg som ska heta Frida Hansdotter arena. Det är helt fantastiskt, det är nästan så man inte förstår det, det är så stort.

"Älskar att tävla"

Hon säger att hon hunnit återhämtat sig efter OS och att det inte är några problem att fokusera om på de återstående tävlingarna i världscupen, veckans tävlingar i Tyskland och nästa veckas världscupfinal i Åre.

- Det är superkul att det är några tävlingar kvar, jag älskar ju att tävla, säger hon.

- Men jag ser fram emot att senare i vår få låta det (OS-guldet) sjunka in. Och att jag lyckats med ett av mina stora mål, har gjort bra resultat och har härliga minnen gör att jag kan jobba ännu hårdare inför nästa säsong. Jag kommer att ha med mig det här in till skidtester och sommarträningen.

TT: Kommer det att märkas på din åkning att du precis tagit OS-guld?

- Det vet jag inte, säger hon med ett skratt. Jag kommer nog inte att se annorlunda ut. Men jag har en skön känsla i kroppen, jag vet att jag har bra åkning i mig och känslan att jag vet vad jag kan.

Bra storslalomform

I OS i Sydkorea fick hon inte bara ett guldskimrande minne från slalomtävlingen. Sjätteplatsen i storslalom är ett av hennes främsta resultat i grenen.

- Det känns väldigt roligt att jag hittat bättre åkning i storslalom och fått visa att jag kan, så det ska bli kul.

I OS var kylan det största bekymret. Till de kommande tävlingarna är det värmen som kan ställa till det.

- De säger att det kan bli uppemot 20 grader varmt. Men då får de väl salta så att det blir bra ändå, säger Hansdotter.