Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter tränar inför världscuppremiären i Sölden.

Hansdotter gör inte som Myhrer

André Myhrer har lagt ner storslalomsatsningen. Några sådana planer har inte Frida Hansdotter. Tvärtom.

Det var i slutet av september som OS-slalomvinnaren André Myhrer meddelade att han den kommande säsongen inte kommer att köra storslalom i världscupen. 36-åringen vill ha ett lugnare program med specialgrenen slalom i fokus.

Landslagskollegan, tillika OS-guldmedaljören, Frida Hansdotter tänker däremot annorlunda.

Att bara köra en disciplin i vinter är ingenting som lockar henne.

Bra för slalomen

- Om jag bara skulle köra slalom varje dag tror jag att det skulle bli lite slentrian, säger hon till TT inför lördagens VC-premiär i österrikiska Sölden, där just storslalom står på schemat.

- Jag har 200 resdagar om året och att då kunna bryta av med lite storslalom tycker jag bara är roligt. Man får tävla mer, helt enkelt. Jag är taggad att köra storslalom i Sölden, även om det är med lite skräckblandad förtjusning. Det är svårt att veta hur formen är och banan är svår.

Hansdotter tror att en fortsatt satsning på storslalom kan betala sig – i slalom.

- Även om man tränar på helt olika sätt och även om det skiljer sig åt mycket tror jag att det är mycket man kan ta med sig från storslalomen till slalomen. Kanske framförallt känslan, och den är väldigt viktig för mig. Så för min slalom är storslalomen viktig.

VM stora målet

Det råder inget tvivel om att det är paradgrenen slalom Hansdotter lägger det mesta av krutet den här säsongen, precis som tidigare år. Och som bäst ska hon vara i februari, i VM hemma i Åre.

Målet är att ta fylla prisskåpet med en ny mästerskapsmedalj. Där ligger sedan tidigare, vid sidan av OS-guldet från sydkoreanska Pyeongchang, två VM-silver och ytterligare tre brons.

- Det kommer krävas mycket av mig. Men jag har haft en bra försäsong och jag har förutsättningarna att ta ytterligare ett kliv.

Framgångarna från tidigare mästerskap gör att Hansdotter, som den kanske största stjärnan i den svenska truppen, har stor press på sig att lyckas igen. En press hon inte har någonting emot.

- Det är en dag, två åk, när allt ska stämma och sånt gillar jag. Pressen är ganska kul, faktiskt. Jag försöker bara tänka positivt, säger hon.