Hannah Ekwall död i cancer – blev 39 år

Hannah Ekwall har dött i cancer, det meddelar maken Patrick Ekwall på Instagram. ”Vi är bottenlöst förtvivlade”, skriver han i ett känslosamt inlägg.

ANNONS
|

Patrick Ekwall har varit öppen med sin fru Hannahs diagnos och hennes kamp mot cancern.

Det började som bröstcancer och efter åtta månaders behandling såg hennes tillstånd ut att ha blivit bättre. Då kom det tunga beskedet att cancern spridit sig till levern och i slutet av 2020 berättade Patrick Ekwall att cancern var obotlig.

– Vi hoppas på mirakel. Och det ska gå. På något sätt måste det gå. Hur vet jag inte, men på något sätt måste det gå, sa Patrick Ekwall i en intervju med Expressen.

Hannah Ekwall död 39 år

Nu meddelar Patrick Ekwall på Instagram att Hannah dött.

ANNONS

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in”, inleder han texten med.

Patrick Ekwall berättar att Hannahs tillstånd förvärrades hastigt över ett dygn.

”Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje.

Det är så ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare – även om jag vet att Hannah hade tyckt att vi måste göra det.

Jag, Tindra, Wilma och Hannahs familj vill tacka alla ni som stöttat oss längs vägen, jag vet att Hannah var stolt över allt det stöd hon gav så många andra i samma situation.

Vi älskar dig för evigt, Hannah och vi kommer aldrig sluta sakna dig.”

Patrick har tidigare berättat att han och Hannah valt att vara öppna kring cancern, samt att man startat en insamling via Cancerfonden för att stötta cancerforskningen.

Hannah blev 39 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS