Hanna Falk är på väg tillbaka efter ryggoperationen.
Hanna Falk är på väg tillbaka efter ryggoperationen. Bild: Ulf Palm/TT

Hanna Falk gör comeback

Längdåkaren Hanna Falk är på väg tillbaka efter operationen som stoppat henne från att tävla i nästan ett år. Efter problem med ryggen under några år opererades hon i höstas för diskbråck.

ANNONS
|

Nu gör hon comeback vid tävlingar i Lycksele.

– Jag har fått ta allting dag för dag. Nu har det gått bra och framåt på slutet så jag känner att kroppen är redo och jag är glad att få ta på mig nummerlappen igen, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Tävlingarna i Lycksele inleds med två tävlingar i fri stil: sprint på fredag och 10 kilometer på lördag. Minitouren avslutas på söndag med 10 kilometer jaktstart, klassisk stil.

– Jag har inga resultatmål utan är bara glad att få dra på mig nummerlappen nu när kroppen känns redo att tävla igen, säger Falk.

ANNONS

Något deltagande i världscupen den här säsongen har hon inte planerat.

Hanna Falk har vunnit fyra världscuptävlingar i sprint. Senast hon tävlade på snö var i världscuptävlingarna i Falun i mars förra säsongen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS