Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgaren Hampus Wanne är en av spelarna som efter VM-silvret måste skynda hem till klubblaget för förberedelser inför torsdagens match i Champions League. Bild: MATHIAS BERGELD
Göteborgaren Hampus Wanne är en av spelarna som efter VM-silvret måste skynda hem till klubblaget för förberedelser inför torsdagens match i Champions League. Bild: MATHIAS BERGELD

Handbollslandslagets kritik efter finalen: ”Fruktansvärt”

Under söndagskvällen spelade de VM-final. På torsdag ska några av de svenska landslagsspelarna spela match igen, då med sina klubblag.
– Det är fruktansvärt. Efter det här borde man få vara...ledig, säger Hampus Wanne till Sportbladet.

Det blev nio matcher på 18 dagar blev det för svenska handbollslandslaget, som under söndagen kulminerade i en intensiv och till stora delar jämn VM-final mot Danmark.

Avslutningen på handbolls-VM i Egypten blev dock en bitter sådan efter förlust 26-24, och efter slutsignalen syntes många upprörda och trötta svenska ansikten.

Men återhämtning och reflektion är något som inte alla har råd med. För göteborgaren Hampus Wanne och Jim Gottfridsson väntar ny match redan på torsdag. Denna gången i Champions League med tyska klubblaget SG Flensburg-Handewitt.

– Det är fruktansvärt. Efter sånt här borde det vara...ledigt. Det är extremt påfrestande för kropp och huvud det här. Men det är inte mycket man kan göra. Vi har det trots allt bra i de här pandemitiderna. Men hälsosamt och roligt är det inte, säger Wanne till Sportbladet.

Strax innan klockan 02:00 i natt lyfte planet från Egypten. Landslaget mellanlandade sedan i tyska Frankfurt och därefter splittrades silverhjältarna för att ansluta till sina klubbar.

För Wanne och Gottfridsson blir det inte många vilotimmar innan de måste bege sig till Belarus, där franska Brest väntar i den andra omgången av Champions League.

”Vi är bara ett redskap”

Gottfridsson beklagade sig också det faktum satt på flyget bara någon timme efter finalförlusten.

– Just nu hade jag önskat att hela lagt hade fått sitta ner tillsammans i kväll bara vi själva och äta gott och snacka om vad vi upplevt i stället för att bara splittras. Vi krigar och kämpar tillsammans i 30 dagar och sedan splittras vi inom några timmar. Det känns skit när vi gett allt tillsammans under så lång tid, säger Gottfridsson.

Storspelande målvakten Andreas Pelicka var inne på samma spår som sina lagkamrater.

– Klubbarna kallar hem sina spelare och det är olika karantänregler på olika ställen. Vi kan inte påverka så mycket. Vi är bara ett redskap. Det är ett hårt uttryck, men det är bara att infinna sig, säger Palicka till Sportbladet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.