Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT

Handbollslandslagen nu helt jämställda

För två år sedan sänkte herrarna sin bonus när de representerar det svenska handbollslandslaget för att damerna skulle få mer. Nu är handbollslandslagen helt jämställda.

Från och med i år får de svenska handbollslandslagen exakt lika mycket i bonusar och ersättningar. Bland annat efter att herrarna för två år sedan gick med på att sänka sin dagersättning, skriver Aftonbladet.

– Vi gjorde inte det i pr-syfte för att plocka några poänger utan för att det var självklart eftersom vi gör exakt samma saker på en samling, säger Tobias Karlsson, som var Sveriges lagkapten när det nuvarande avtalet slöts, till tidningen.

Avtalet gäller tre delar – dagersättning, medaljbonus och kvalbonus – och har utjämnats i tre steg. Från och med i år ligger samtliga tre delar på samma nivå för de båda landslagen.

LÄS OCKSÅ: Gulldéns nya roll i VM – bli mer egoistisk: "Pratat om det"

Enligt Aftonbladet ligger dagersättningen på 700 kronor och kvalbonusen på 40 000 kronor. Ett mästerskapsguld uppges vara värt 110 000 kronor, ett silver 75 000 och ett brons 50 000.

– Handbollen har verkligen tagit ett steg i rätt riktning och det är jag väldigt stolt över, säger landslagsstjärnan Isabelle Gulldén.