En svensk handbollsklubb har anmält matchfixningsmisstankar kring en match i Europaspelet i höstas. Arkivbild.
En svensk handbollsklubb har anmält matchfixningsmisstankar kring en match i Europaspelet i höstas. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Handbollsklubb anmäler misstänkt matchfixning

Enligt Handbollskanalen har flera matcher i det europeiska cupspelet varit utsatta för matchfixning. Nu uppger handbollssajten att en svensk klubb anmält till Europeiska handbollsförbundet EHF om matchfixningsmisstankar av en match i höstas.

ANNONS
|

Handbollskanalen skriver att den svenska klubben anser att domsluten var konstiga matchen igenom och att domare och delegat agerat på ett misstänkt vis. Motståndaren, som hade hemmaplan, vann till slut matchen med ett mål. Det svenska laget hade haft chanser att såväl kvittera som att ta ledningen, men då blåste domarna av svensklaget av olika anledningar.

Den svenska föreningen anmälde händelsen till en organisation som heter WhistleB. I anmälan står det att klubben vill hjälpa EHF att försvara sporten från försök att köpa eller hota spelare, domare och delegater.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS