Den svenska landslagsstjärnan Carin Strömberg och hennes klubb Viborg är framme i semifinal i det danska slutspelet, men någon publik lär det inte bli på läktarna. Arkivbild.
Den svenska landslagsstjärnan Carin Strömberg och hennes klubb Viborg är framme i semifinal i det danska slutspelet, men någon publik lär det inte bli på läktarna. Arkivbild. Bild: Boglarka Bodnar/AP

Handbollsbasen: "Jag är rasande, apatisk"

ANNONS

Danmark lättar på sina coronarestriktioner, men handbollen får inte ta emot någon publik under sitt slutspel. Något som får Kasper Jørgensen, styrelseordförande för de danska elitklubbarnas intresseorganisation Divisionsföreningen, att gå i taket.

– Jag är rasande, frustrerad, apatisk, oförstående. Vi har uppenbarligen inte skrikit tillräckligt högt, säger Jørgensen, som även är vd för Fyn-klubben GOG i herrligan.

Elitfotbollen i Danmark har under en tid fått ta emot publik på läktarna i sektioner om maximalt 500 personer i varje sektion och när FC Köpenhamn mötte Århus under måndagskvällen var över 10 000 åskådare på plats.

Under tisdagen nådde folketingspartierna ett avtal om nya lättnader för exempelvis gymbesök och konsertbesök, men någon öppning för publik för handbollen blev det inte.

ANNONS

– Det är uppenbart att de som har skrikit högst har fått lov att öppna. Det är nog en känslomässig slutsats, men det är så vi upplever det just nu, säger Jørgensen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS