Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Zutas ilska: "Inte på en acceptabel nivå"

Full fart framåt och svagt försvarsspel var vad publiken i Lisebergshallen bjöds på när unga Redbergslids IK föll med 34-37 hemma mot Eskilstuna Guif. – Försvarsspelet och målvaktsspelet är inte på acceptabel, säger tränare Jasmin Zuta.

Anfallsmässigt fanns det inte mycket att klaga på för Redbergslid. Gör man 34 mål brukar det räcka gott till en skön trepoängare, men inte när man under fredagen tog emot Eskilstuna Guif. 

Sällan stämde spelet när det var dags att försvara och succémålvakten Tobias Thulin bjöd på ett riktigt bottennapp när han endast mäktade med åtta räddningar under matchens gång. 

– Försvarsspelet och målvaktsspelet är inte på acceptabel nivå. Vi får ju inga räddningar med oss, allt som gick igenom blev till mål och då blir det en rejäl uppförsbacke för oss, säger Jasmin Zuta efter förlusten.

"Vi har en så stabil grund att stå"

När det kommer till Redbergslid har mycket handlat om föryngringen inom laget. Tyngsta tappet inför säsongen var när man blev av med målsprutan Linus Arnesson som numer testar proffslivet i Tyskland.

Jasmin Zuta och Göteborgslaget har tryckt på att det är ett yngre kollektiv som ska leda laget till framgångar.
Men att bristande rutin ska ha föranlett ett dåligt försvar hemma mot sörmlänningarna är inget som tränaren köper.

– Nja, det tycker jag inte. Det kommer att gå upp och ner, men jag tycker vi har en så stabil grund att stå på så vi inte ska behöva falla i dippar som den här.

Örtelind en blivande nyckelspelare

En av spelarna som är tänkt att ta ett stort ansvar under säsongen är vänsternian Simon Örtelind. Den reslige 18-åringen har fått ett stort ansvar i försvaret och även om det inte stämde mot Guif ser han med positiva ögon på det unga gardet.

– Det känns bra, vi utvecklas och har många fina kvalitéer som kan bli bättre i framtiden. Det finns en bredd och variation hos spelarna som kan bli jävligt bra, säger Örtelind.

När det vankas offensiv får den unge niometersspelaren ofta kliva åt sidan och lämna plats åt bland annat den tre år äldre Niclas Fingren. Men under säsongen har Örtelind visat prov på en vass bössa, detta då han har en skottprocent på 90.

– Jag får ju spela mycket bakåt, men successivt ska jag spela mer framåt är väl tanken. Men det är ju kul att det har gått bra med skyttet nu under inledningen av säsongen. Jag hoppas att effektiviteten får hänga kvar.

Att Redbergslid är ungt blir talande när högernian Tobias Johansson, med sina 28 årsringar, är lagets äldsta spelare.

– Jag känner ju mig som 40, skrattar Tobias Johansson innan han fortsätter:

– Nej men det är ju väldigt spännande att vara pappan i laget liksom. Men vi har vissa bitar kvar att arbeta med, det märkte man nu mot Guif.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.