Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Zetterlund, målvakt Redbergslids IK. Bild: MATHIAS BERGELD
Kristian Zetterlund, målvakt Redbergslids IK. Bild: MATHIAS BERGELD

Zetterlund fortsätter att briljera för Redbergslid

Han var bra i premiären. Han var kanske ännu bättre i derbyt mot Sävehof.
RIK:s målvakt Kristian Zetterlund, 19, har fått en flygande start i Handbollsligan.

Det blev seger för RIK mot Sävehof i söndagens derby. De vita eleganterna började matchen bäst, drog ifrån sina antagonister, lyckades löpa linan ut och vinna med 28–25.

Den som kanske var den allra största matchvinnaren för RIK tillsammans med sitt försvar var målvakten Kristian Zetterlund. När hans lagkamrater presterade sämre offensivt fick 19-åringen , för att prata hockeyspråk.

– Jag tycker vi gör en jättebra match bakåt. Det är stabilt. Jag får skotten där jag vill så det är inte så svårt att stå i mål då. Jag tycker jag får bra träff överlag hela matchen och i andra halvlek får jag lite frilägesräddningar som grädde på moset.

I premiären i Handbollsligan fick Zetterlund göra startdebut. Detta efter att nyförvärvet Adam Krantz skadat sig. Zetterlund gjorde dock ingen besviken och gick av planen som segrare.

Efter matchen valde han att hylla sin skadade kollega.

– Han fanns där under hela veckan och även vid sidan under matchen. Han sa hela tiden att jag skulle ta det lugnt och det kändes jättebra att ha honom där. Det tog bort lite nerver, sa han till GP då.

”Svävar på moln”

Med självförtroende och värme i kläderna ställdes målvaktstalangen inför nästa prövning. Derby mot Sävehof var hans första.

Och det löste han som sagt galant.

– Känslan just nu är som att jag svävar på moln så där. Och, äh, det ska man väl göra också. Men jag mår bra i kroppen. Är fräsch. Pigg. Alert. Jag känner mig jättebra både mentalt och i kroppen.

Trots framgången hittills är han dock ödmjuk inför framtiden. När hans konkurrent är tillbaka vill Zetterlund ändå markera sin närvaro.

– Det gäller att fortsätta köra på tills Adam kommer tillbaka och sen får vi se hur det blir. Jag ska försöka flåsa honom i nacken så mycket som det bara går.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.