Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ysander stor hjälte – hyllades stort

23–23 på tavlan – då klev Oskar Ysander fram och avgjorde derbyt mot Alingsås. Efteråt hyllades matchhjälte stort.
– Jag skulle inte byta honom mot någon, säger Jasmin Zuta.

Mot Malmö senast saknades Oskar Ysander i RIK-försvaret. Då rasade Redbergslid ihop både framåt och bakåt och förlorade med hela 12–35.

I derbyt mot Alingsås var fältherren tillbaka – och tog då hand om hjälterollen när RIK vann derbyt mot Alingsås med 24–23 efter att Ysander avgjort i slutsekunderna.

– Vilken match, helt fantastisk. Det är sådana här man vill spela. Derby, vi vinner – det kan inte bli så mycket bättre, utbrister Ysander efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Starkt att vi kan studsa tillbaka två dagar efter en sådan skitinsats. Vi ska vara stolta över oss själva. Alingsås är ett jättebra lag säd et är en fin skalp att ta med sig.

Drabbningen, som hade massvis av känslor och spänning, stod och vägde i slutet. Och det var 23–23 på tavlan med minuten kvar.

Då fick Ysander chansen i fritt läge – bollen satt i nät och fördel RIK med 15 sekunder kvar.

– Jag sätter den mellan benen på (Niklas) Kraft. Det var för jävla gott!

Alingsås fick en sista chans att utjämna men då var RIK:s jätte där igen, den här gången i försvaret, och täckte.

– Det var en lårblock i slutet, men det får man ju göra, haha!

LÄS MER: De var bäst i derbyt

Orolig för straff där?

– Lite. Bollen damp ner lite äckligt där, men han måste ha trampat över för domaren blåste ju.

Och det var verkligen händelserika minuter för 28-åringen som strax innan sina avgörande insatser hade blivit utvisad.

– Mina sista minuter… först fick jag en tjattvåa för att jag gapade på domaren, sedan gjorde jag mål och sedan täckte jag skott. Det var en händelserik avslutning för egen del!

"En skänk från ovan"

Hemmalaget jublade. Oskar Ysander jublade. Och Jasmin Zuta jublade. Efteråt öste tränaren beröm över mittsexan, som så sent som i somras gjorde comeback i handbollen efter tre års uppehåll.

– Det är häftigt. Efter tre års frånvaro och spela som han gör. Han är inte bara med, utan han bidrar på ett sätt som gör honom till en väldigt, väldigt värdefull spelare. Jag gläds väldigt mycket med honom, säger Zuta och fortsätter:

– I efterhand var det här en skänk från ovan. Jag skulle inte byta honom mot någon. Han är helt underbar, som både spelare och människa. Han har grym energi.

Och RIK-ledaren var imponerad över att hans lag kom tillbaka så starkt efter bottennappet senast. En förlust som han hoppas ska ha blivit ett uppvaknande.

– Det var ridå. Vi har pratat om att det innebär ett par saker att vara i den här klubben. Det innebär att man inte kan vika ner sig och leta vägar ur det här. Man får fan i mig stå upp och stå rakryggad och titta varandra i ögonen och säga att ”Nu gör vi det här”. Med det klubbmärket vi har, med två stjärnor, det betyder något för väldigt många och framför allt för oss som har varit här en jävla massa år. Ge upp eller lägga ner finns inte.

Och det gjorde aldrig RIK-spelarna. Trots att spelet stundtals hackade.

– Det ligger folk till höger och vänster och det är skador hit och dit. Vi dras med lite skit. Men vi visar en jävla moral och krigar som idioter. Jag är oerhört stolt över spelarna, det är häftigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.