Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Yngste brorsan Forsell-Schefvert debuterade i Sävehof

Eric och Olle har redan kommit och gått. På torsdagskvällen gjorde yngste broder Forsell-Schefvert seniordebut för Sävehof.
– Jag försöker gå i mitt eget fotspår och inte bli så lik dem, säger 17-årige Anders Forsell-Schefvert.

När Anders Forsell-Schefvert gick till Katrinelundsgymnasiet på torsdagsmorgonen hade han fokus på fredagens SO-prov om valet. När den förberedande lektionen väl hade börjat svängde dock fokus snabbt till något helt annat. Samtalet från Sävehofs tränare betydde att han skulle göra seniordebut samma kväll.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det blev inte så mycket tänkt på skolan då, säger han.

LÄS MER: Mellegård om sjukdomen och tuffa vägen tillbaka

En halv dag och just den debuten senare pustar 17-åringen ut i Partille arena. Hans Sävehof har visserligen förlorat mot Skövde, men efter att ha fått spela sina första minuter i Sveriges bästa serie är det svårt att vara arg.

– Det är väldigt kul att få debutera i a-laget men det är alltid tråkigt att förlora en debut. Jag kunde ha varit lite mer ego. Jag sköt ett skott som gick stolpe ut, men det var bara oflyt, säger han.

"Ser upp till mina bröder"

I Anders Forsell-Schefverts blodomlopp flyter inte vanliga röda och vita blodkroppar omkring. Istället pumpas små, små handbollar runt i den redan fysiskt starka kroppen. Mer handboll i blodet är nämligen svårt att ha. Pappa Ulf – elittränare i Kristianstad. Mamma Britt – före detta landslagsspelare. Storebror Eric – elitspelare i Ystad. Storebror Olle – proffs i Tyskland.

– Att alla tre bröder nu har spelat i Sävehofs A-lag är någonting coolt. Jag ser upp till mina bröder och har tränat mycket med dem på gymmet. Jag kollar på alla matcher de har spelat, även om Olle spelar i Tyskland, säger han.

LÄS MER: Säsongens första förlust för Sävehof

Hur skiljer du dig från dem i spelet?

– Jag är mitt emellan. Jag har Olles stil och Erics tänkande.

När Anders Forsell-Schefvert i matchminut 48 fick sina första spelminuter blev han och familjen historiska. Aldrig tidigare har tre syskon representerat Sävehofs elitlag.

– Det är tufft att spela på den här nivån. Det är första seniormatchen jag gör och det är starka och stora människor man möter. Man känner sig som en mini på planen, säger han.

Första assisten är redan förd till historien, första målet får han dock vänta på. Innan dess stundar SO-prov.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.